Kunstroute Opsterland 2023

Twintig kunstenaars uit Opsterland openen in het pinksterweekend de deuren van hun ateliers voor de elfde editie van de Kunstroute Opsterland. Op de verschillende locaties is werk te zien van 24 kunstenaars. Ze tonen een brede variatie in stijl en techniek. De bezoeker bepaalt zelf welke kunstenaar hij wil bezoeken. Op de routekaart (te vinden op kunstinopsterland.nl) zijn de locaties van de kunstenaars overzichtelijk aangegeven. Op de route worden komend weekend ook een aantal gemeentelijke kunstwerken uitgelicht. De ateliers van de kunstenaars zijn te herkennen aan een vlag met het logo en de organisatie plaatst pijlen voor lastig te vinden locaties. De route is per auto, maar zeker ook per fiets, af te leggen.

Kunstwerk winnen

De entree tot de atelierroute is gratis. Wel is het op alle locaties mogelijk lootjes te kopen à 2 euro. Uit alle verkochte lootjes trekt de organisatie een winnaar die vervolgens bij een van de deelnemende kunstenaars een kunstwerk kan aanschaffen ter waarde van 200 euro.

Overzichtsexpositie

Tijdens de Kunstroute is er bij galerie Nynke & Blom aan de Kerkewal 24 in Gorredijk een overzichtsexpositie. Van iedere deelnemende kunstenaar aan de Kunstroute Opsterland is er één werk te zien. De expositie kan bezoekers helpen te bepalen welke galerie of welke kunstenaar ze willen bezoeken. 

Openingstijden

De locaties aan de Kunstroute Opsterland zijn geopend van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

kunstinopsterland.nl