Open dag kringloop

Gorredijk Dagbestedingslocatie de Kringloop van Alliade (Het Kiemke 15) houdt op donderdag 25 mei (10.00-11.45 en 13.30-15.45 uur) open dag. De Kringloop biedt dagbesteding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of psychische problematiek. Tijdens de open dag is er van alles te ontdekken en zijn er rondleidingen (10.30, 13.30 en 14.30 uur). Bezoekers kunnen de sfeer proeven in de verschillende groepen en de verscheidenheid aan activiteiten bekijken, zoals werken in de winkel, goederen demonteren, apparatuur testen, fietsenmakerij, in de tuin werken en creatieve activiteiten. Kringloop Gorredijk is een erkend leer- en werkbedrijf. Cliënten kunnen er ervaring opdoen en als dat mogelijk is doorstromen naar begeleid werken bij een regulier bedrijf. alliade.nl

Pinksterfeest 316

Wijnjewoude Samenzijn was de afgelopen drie jaar niet vanzelfsprekend, daarom belooft Pinksterfeest 316 een bijzondere tijd te worden. Pinksterfeest 316 wordt gehouden van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei. Dit jaar is het thema ‘God kijkt naar jou om?!’. Het programma is voor alle leeftijden met actuele thema’s, persoonlijke ervaringen en bijbelteksten. Pinksterfeest 316 is een feest voor het hele gezin; de organisatie nodigt iedereen uit om het samenzijn persoonlijk mee te maken of gewoon even te komen kijken. Het hele programma is te vinden op pinksterfeest316.nl

Geocaching met Ontmoetingskerk

Gorredijk Tot en met pinkstermaandag organiseert de Ontmoetingskerk een speurtocht geïnspireerd door geocaching. Wandelend of fietsend wordt gezocht naar kokers en kistjes. In de kokers zitten Bijbelverhalen rondom Hemelvaart en Pinksteren. De speurtocht van 3,5 km start en eindigt bij De Treffer. Coördinaten wijze de route langs tien locaties, waar een stuk van het verhaal en een opdracht te vinden zijn. Alle antwoorden samen vormen een code waarmee de schatkist op de eindlocatie geopend kan worden. De speurtocht is voor alle leeftijden, wel is er een smartphone met internet nodig. Aanmelden is niet nodig.

Skâns Bingo

Gorredijk De Skâns Bingo, gezellig en spannend, wordt op vrijdag 26 mei (20.00 uur) gehouden in De Skâns. Met vele mooie prijzen en als klapper van de avond de hoofdprijs ter waarde van 150 euro. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Repair Café

Beetsterzwaag Zaterdag 27 mei (9.30-12.00 uur) is het Repair Café weer open voor onder andere slijpwerk, naaigoed, poppen-consult, elektrische apparaten, hout. Wellicht zijn er nog andere te repareren goederen, ook deze kunnen afgestoft en schoongepoetst aangeboden worden. De reparateurs zijn te vinden bij Alliade, De Wissel 1.