Afbeelding

Achter de tuktuk na vier dagen wandelen

Sport

LIPPENHUIZEN De deelnemers van de Avond4daagse in Lippenhuizen werden vrijdagavond feestelijk ingehaald. De laatste kilometer liepen ze achter een tuktuk aan.

Vier dagen lang vertrokken de deelnemers aan het begin van de avond vanaf het schoolplein van basisschool de Flecht. Om iedere dag vijf kilometer te wandelen. Om te bewegen. Maar vooral om de gezelligheid.

De Lippenhûster avond4daagse werd vorig jaar door Linda Huitema en Lummie Akkermans opgezet. “Dat pakte goed uit. We werden gevraagd om het nogmaals te organiseren. En weer met succes”, vertelt Linda. Bijna veertig leerlingen van basisschool de Flecht deden mee.

Op de eerste dag maakten de leerlingen een rondje langs de vaart. De tweede dag liepen ze richting de Meaterleane en Krûmeleane. Na deze routes van in totaal tien kilometer, was het tijd om een avond te rusten. De volgende dag liep de route achter de watertoren langs. Op dag vijf wandelde de menigte door het dorp. De avond4daagse werd op een feestelijke manier afgesloten.

De organisatie kreeg steun van een aantal sponsoroen. Zo regelde Jumbo Gorredijk een rugzakje met eten en drinken. ‘t Hummelhûs heeft een kleinigheidje voor de vrijwilligers gesponsord. En de bloemen krijgen ze van Home43. “Hierdoor konden we redelijk kosteloos een avond4daasgse organiseren. Wij zorgen zelf voor de medailles.”

De kinderen liepen de laatste kilometer achter een tuktuk aan. Er klinkt muziek vanuit de box op het dak van de kleine auto. Al wandelend richting de MFA. Waar ze werden onthaald door familieleden. En als beloning een medaille, een bloemetje en wat lekkers. Het wandelfeest werd afgesloten met een knallend eindfeest.