Afbeelding

3 Provinciënwandeltocht

Bakkeveen Zaterdag 13 mei wordt de dertiende 3 Provinciënwandeltocht gehouden in het gebied waar Friesland, Groningen en Drenthe samenkomen. De routes van 5 tot 40 kilometer gaan dit jaar in westelijke richting: landgoed De Slotplaats, Beekdal Koningsdiep, Siegerswoude, Ureterp, Frieschepalen. De wandelaar wordt verrast door gebieden die anders niet toegankelijk zijn; dwars door kleurrijke weilanden, over zand- en landwegen en door bossen. Als de toestand van de terreinen het toelaat is er weinig asfalt onderweg. Inschrijven kan als groep of individueel via 3wandel.nl. Start en finish zijn bij sportpark Dúndelle. Deelname: 5 euro (voorinschrijving); 6 euro (bij start). Voorinschrijvers mogen eerder starten. De opbrengst is dit jaar voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. 3wandel.nl

Food, Fun, Family concert De Lofklank

Ureterp Brassband De Lofklank organiseert op zaterdag 13 mei een bijzondere avond met concert, dit keer in een iets ander jasje met Food en meer Fun, voor de hele Family. De brassband grijpt de gelegenheid aan om iedereen kennis te laten maken met de nieuwe dirigenten: Durk Krol voor de jeugdband en Koen van der Molen voor De Lofklank. Van 18.00 tot 19.00 staat foodtruck US on Wheels klaar, een entreekaart is twee consumpties waard. Aansluitend (19.00-20.00 uur) is er een verrassend concert voor jong en oud. De Lofklank en jeugdband wisselen elkaar af waarbij voor kinderen interactieve activiteiten zijn. Food, Fun, Family wordt gehouden bij de Ontmoetingskerk (Mounestrjitte 12). Entree: 7,50 (incl. snack of consumptie).

Voorjaarsmarkt De Weefplaats

Hemrik Textielatelier De Weefplaats (Binnenwei 8) houdt op zaterdag 13 mei (11.00-15.00 uur) haar jaarlijkse voorjaarsmarkt. Buiten staan kramen met allerhande creatieve producten en tuinplanten. Binnen zijn winkel en werkplaats open. Normaal is deze werkplaats privéterrein, tijdens de markt krijgen bezoekers de gelegenheid om diverse textielambachten te bekijken en zelf te proberen. Koffie, thee en soep staan klaar. De Weefplaats is een kleinschalige dagbesteding waar de medewerkers diverse textielambachten leren. Dagelijks werken zij aan prachtige producten van natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen en zijde.

Rondleiding Historisch Beetsterzwaag

Beetsterzwaag Stichting Historisch Beetsterzwaag organiseert elke tweede zaterdag van de maand in mei, juni, juli en augustus een rondleiding door Beetsterzwaag. De eerste rondleiding is op zaterdag 13 mei (14.00 uur). Altijd al eens willen weten hoe Beetsterzwaag aan die mooie historische gebouwen komt? En wie dat moois destijds liet bouwen? Een gids neemt deelnemers mee in de geschiedenis waarbij naar voren komt dat het dorp geen doorsneedorp is, maar een aantal adellijke woningen telt. Diverse monumentale panden en tuinen in de Hoofdstraat zijn stille getuigen van de adellijke bewoners in vorige eeuwen. De rondleiding start bij de overtuin van Huize Lyndenstein. De volgende rondleidingen zijn 10 juni, 8 juli en 12 augustus. Aanmelden is niet nodig. Deelname: 5 euro (contant en gepast).

Muziek op Oud Beets

Beetsterzwaag Aan de Beetsterweg 20 wordt op zaterdag 13 mei (12.00-23.00 uur) het kleinschalig muziekgebeuren Muziek op Oud Beets georganiseerd. Het festival biedt een platform aan voornamelijk lokale en regionale musici en is gratis toegankelijk. Er zijn optredens van Swingtime, Bigband Heerenveen, Arundo, Falcon Bigband, Rolbrêge Brûsband, Something Else, Big Mill Bigband, fanfare Eurterpe, The Young Bunch en Tuff Luck. Eten wordt verzorgd door foodtruck Smokey Bandits, drinken door De Buorskip en Waldpyk Bierbrouwerij.

Skâns Pubquiz

Gorredijk In De Skâns wordt op zaterdag 13 mei (20.00 uur) weer een gezellige pubquiz georganiseerd. Teams van vier tot zes personen krijgen vragen in acht verschillende rondes waaronder een muziek-, afbeelding- en proeverijronde. Meedoen kan door op te geven via info@skans.nl.