De Goarretocht is een van de activiteiten van de Stichting Gorredijk Vooruit
De Goarretocht is een van de activiteiten van de Stichting Gorredijk Vooruit Marije Geertsma

Fusie stichtingen in Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK De Stichting Fonds Onderlinge Glaswaarborgmaatschappij Gorredijk en de Stichting Gorredijk Vooruit zijn per 1 mei gefuseerd. Ze gaan samen verder onder de naam Stichting Gorredijk Vooruit. Het besluit tot fusie is genomen omdat beide stichtingen hetzelfde nastreven.

De Stichting Fonds Onderlinge Glaswaarborgmaatschappij Gorredijk is in 1910 opgericht als onderlinge glasverzekeraar. Nadat het oorspronkelijke doel niet meer van toepassing was is de stichting met het nog aanwezige kapitaal onder dezelfde naam voortgezet met als doelstelling het ondersteunen van gemeenschappelijke doelen in Gorredijk. Door de jaren heen heeft de Stichting meerdere projecten en initiatieven gesteund.

De Stichting Gorredijk Vooruit is opgericht in 1973 door ondernemersvereniging Whi. De stichting heeft ten doel in haar werkgebied activiteiten op maatschappelijk-, cultureel-, folkloristisch-, sport-, recreatief-, en ander terrein te stimuleren, of wel tot stand te brengen. Onder de stichting vallen diverse commissies die indien nodig financieel worden gesteund: de Fietsturfroute-commissie, de avondvierdaagse en de 4 mei viering.

De stichting is dus ‘paraplu’ voor deze commissies maar is zelf ook actief bezig onder andere met het organiseren van de ‘Goarre Fietstocht’, elke eerste zondag van september, dit jaar voor de 28keer.

Iedere vereniging, instelling of groep kan voor een project of festiviteit een steunverzoek bij de stichting doe. Hiervoor uit het ‘Glsfonds’ jaarlijks 5.000 euro beschikbaar.