Afbeelding

Gezond in beweging

We wachten met zijn allen met smart op het mooie weer. Bijvoorbeeld om weer lekker eropuit te gaan. Zodat we kunnen wandelen, fietsen of hardlopen. Lekker buiten een frisse neus halen. Dit kan door op je gevoel je meters te gaan maken. Maar als je een doel voor ogen hebt, hoe werk je daar nu naartoe?

Hiervoor kun je gebruikmaken van je hartslag. Zeker voor duursporten, zoals hardlopen of fietsen, is dit zeer geschikt. Naarmate je langer in beweging bent, heeft je lijf meer energie nodig. Hierdoor neemt het verbruik van zuurstof toe. Iedereen heeft een eigen maximale hartslag, deze is afhankelijk van leeftijd.

Door juist tijdens duursporten zicht te houden op het langere tijd aanhouden van je maximale hartslag kun je je trainingen meer richting geven. Je probeert op deze manier langere tijd gebruik te maken van het evenwicht tussen het aanmaken en het afvoeren van afvalstoffen in je lijf. Is de aanmaak van afvalstoffen echter groter dan de afvoer dan raak je ‘verzuurd’. Je zult merken dat je lijf gaat protesteren om jouw activiteit te blijven voortzetten. Dit punt wil je liever niet bereiken.
Kom je hier zelf niet uit? Of ontstaan er andere pijntjes onderweg? Dan staan wij graag voor je klaar. Met behulp van specifieke testen kunnen we samen jouw maximale hartslag bepalen. Daarnaast kan een fysiotherapiebehandeling of oefentherapie mogelijk bijdragen om het lijf weer op weg te helpen.

Jeroen Schadron