De basketballers van Five Pack
De basketballers van Five Pack Lisa Mulder

Five Pack eindigt competitie als derde

Sport

URETERP De heren basketballers van Five Pack uit Ureterp zijn dit seizoen als derde geëindigd in de 2e klasse Noord.

Na het kampioenschap van vorig seizoen en de daaruit voortvloeiende promotie een mooie prestatie van het team dat onder leiding staat van coach Rob van Schutterhoef, wiens zonen alle drie in dit team spelen.

Tegen het voormaling landelijk jeugdteam en tevens kampioen van BV Leeuwarden had Five Pack deze competitie geen schijn van kans. In de anderhalve competitie die is gespeeld verloren ze dan ook driemaal van dit team.

Tegen de nummer twee, de Groene Uilen uit Groningen, werd twee maal verloren. Maar Five Pack wist de nummer twee op de ranglijst ook een keer pootje te lichten.

In de middenmoot werden verschillende mooie wedstrijden uitgevochten en vaak trok Five Pack aan het langste eind. De basketballers van Five Pack eindigen met een puntentotaal van 26 uit 21 wedstrijden en dat zijn er acht meer dan nummer vier op de ranglijst ESBC Menhir uit Sneek.

“Dit was een mooi seizoen om verder op te bouwen richting volgend seizoen. Ik zie nog veel potentie in dit team en als we de looplijnen en aanvallen nog strakker gaan uitvoeren dan strijden we volgend jaar weer mee in de top 3”, aldus aanvoerder Rutger vd Brug.

Volgend seizoen komt Five Pack met twee seniorenteams uit de in de competities. Het huidige heren 1 blijft in de 2e klasse en het nieuwe Heren 2 komt uit de in de 3e klasse.