Afbeelding

Vanderveen presenteert nieuw album

Lippenhuizen Ad Vanderveen presenteert met zijn band The O'Neils in de Piterkerk op zondag 2 april (14.30 uur) zijn nieuwe dubbelalbum 'Heart of every town'. Het is de eerste live-uitvoering van de cd. Het dubbelalbum is een ode aan het gemeenschapsgevoel en bestaat uit het akoestische album 'Church', opgenomen in de Piterkerk, en het met de band gespeelde 'Pub'. Het idee voor het dubbelalbum werd geboren tijdens zijn concert in het voorjaar van 2022 in de Piterkerk. Vanderveen zag het Van Dam-orgel en was meteen verkocht; de klank paste prachtig bij het geluid van zijn gitaren. Voor de pauze speelt hij het akoestische deel 'Church' met het kerkorgel en na de pauze samen met de O’Neils Pub. Entree: 12,50 euro. Vooraf reserveren is gewenst via piterkerk.nl.

Looft den Heer concerteert met Van der Vijver

Boornbergum Fanfare Looft den Heer geeft op zondag 2 april (20.00 uur) een optreden samen met twee zangeressen uit het dorp waaronder Sera van der Vijver. Voor belangstellenden is er voorafgaand (19.00 uur) een vesperdienst in de Hof waarna het concert begint in de vGK-kerk. De entree is gratis, er is een collecte voor de onkosten.

Smelne Vocaal organiseert workshop a capella

Drachten Gemengd koor Smelne Vocaal organiseert op zaterdag 3 juni een workshop a capella zingen (madrigalen). De workshop is bedoeld om belangstellenden kennis te laten maken met zingen in koorverband. Deelnemers krijgen zes weken tevoren de muziek toegestuurd om thuis in te studeren. Op het programma staan vier madrigalen van verschillende componisten. Wie mee wil doen, kan zich voor 15 april aanmelden via info@smelnevocaal.nl. Meer informatie: smelnevocaal.nl.

Start voorverkoop iepenloftspul Tijnje

Tijnje De voorbereidingen voor het Iepenloftspul van Tijnje zijn in volle gang. Het dorp komt dit jaar met de voorstelling 'Freddy-Hâld my net tsjin'. De voorverkoop start op zaterdag 1 april via iepenloft.frl. Het stuk is een vrije bewerking, en met een eigentijdse twist gebaseerd op het leven van de wereldberoemde zanger Freddie Mercury en de biografische film Bohemian Rhapsody die over de Britse rockband is verschenen. De ruim 35 enthousiaste spelers, backing vocals en bandleden staan te popelen om de voorstelling op de planken te brengen. Na het succes van 2019 met de op ABBA gebaseerde voorstelling ‘Wit jim mem it wol!’ neemt Jelmar Hoekstra uit Rottevalle wederom de taak van regisseuse op zich en zijn de verwachtingen hooggespannen. De voorstellingen staan gepland op 24, 26, 27, 30 mei en 3 juni.

Spannende dialoog

De Wilgen Vanaf zaterdag 1 april tot en met 28 mei exposeert Galerie Buitengewoon (Dr. Heawei 52) werken van Irma Kamp en Jitse Sikkema onder te titel Contrasten. De combinatie van het werk geeft een spannende dialoog. Het werk van Kamp is gelaagd en wordt daarbij ondersteund door gebruik van olieverf, lijm, roest, was en staal. Ze zoekt naar contrast: dik-dun, dof-glans, gelaagd-transparant. Door hiermee te spelen vertelt ze een groter verhaal dan het figuratieve beeld alleen. Ook in de driedimensionale beelden van Sikkema zitten contrasten; hij gebruikt klei en brons, rond, strak en organisch. Zijn stijl is surrealistisch en symbolisch. Open op zaterdag en zondag (13.00-17.00 uur) en op afspraak (6 en 7 mei gesloten). jitsesikkema.nl

Rienk Kruiderink

Mildam Het werk van tekenaar Rienk Kruiderink is van zondag 2 april tot en met 2 juni te zien bij Galerie Mildam. Het is een product van zijn verbeelding, Kruiderink werkt zonder plan, er is geen voorbeeld, geen aanleiding naar de waarneming. Al tekenend en arcerend openbaren zich mogelijkheden die naar een voorstelling leiden. De uitkomst kan als een enscenering van verhalende elementen worden opgevat waarin vaak de mens figureert. Bijzonder is dat de tekenaar niet met een gummetje werkt maar wel met tipex, een materiaal met weinig status in de beeldende kunst maar in de hand van Kruiderink worden er prachtige resultaten mee bereikt. Rienk Kruiderink is aanwezig bij de opening op 2 april (14.30 uur). Open: vrijdag, zaterdag en zondag (14.00-17.00 uur).

Afbeelding
Afbeelding