Afbeelding

Huishoudelijke hulp naar De Nieuwe Zorg Thuis

Nieuws

DRACHTEN ZuidOostZorg draagt de afdeling huishoudelijke ondersteuning SchoonThuis per 1 juni 2023 over aan De Nieuwe Zorg Thuis (DNZT).

Alle cliënten en medewerkers gaan in principe mee over naar de nieuwe organisatie. Cliënten behouden daarbij hun vaste huishoudelijke hulp.

ZuidOostZorg richt zich in toenemende mate op het bieden van tijdelijke specialistische zorg en behandeling voor ouderen met complexe zorgvragen. Daar past het bieden van huishoudelijk hulp straks niet meer bij.

“Onze organisatie verandert. We specialiseren en focussen ons vooral op zorg voor specifieke doelgroepen. Dat betekent dat we keuzes moeten maken”, zegt Ciska Linders, regiomanager Community Care bij ZuidOostZorg. “Het bieden van huishoudelijke ondersteuning past niet bij onze visie voor de komende jaren.

DNZT is een organisatie die al jarenlang onder meer huishoudelijke ondersteuning levert in 43 gemeenten. Met de overname van SchoonThuis vergroot DNZT haar dienstverlening in Smallingerland, Opsterland en Ooststellingwerf.

Accountmanager Erna van Bezoen: “DNZT is heel blij met de uitbreiding in deze gemeenten. Dit biedt ons de mogelijkheid om samen met de inwoners en gemeente de gevraagde huishoudelijke ondersteuning verder vorm te geven.”

Voor de cliënten en medewerkers van SchoonThuis verandert er weinig. “Cliënten behouden hun huishoudelijke ondersteuning zoals zij die op dit moment op basis van hun urenindicatie ook van ZuidOostZorg ontvangen. Wij nemen alle contracten van de medewerkers één op één over. De medewerkers behouden hun salaris, uren en de rechten die ze hebben opgebouwd”, zegt Van Bezoen.

Ciska Linders, ZuidOostZorg: “Voor ons waren dat de belangrijkste voorwaarden in deze overdracht: dat onze cliënten dezelfde huishoudelijke medewerker behouden en dat onze medewerkers gewoon hun baan houden met de arbeidsvoorwaarden die ze hebben. We zijn heel blij dat we daar afspraken over hebben kunnen maken.”