Afbeelding

De Kat yn de kelder

Langezwaag Toneelvereniging Nut en Genoegen speelt op zaterdag 25 (20.00 uur) en zondag 26 maart (14.00 uur) het stuk ‘De kat yn de kelder’. De voorstelling van zaterdag 1 april is uitverkocht. Android dj’s verzorgt op zaterdag de muziek na afloop. Majoor Everist Tanghe biedt tijdelijk de kansarme familie De Kat onderdak in de kelder van zijn herenhuis. Zijn zuster is hier zeker niet blij mee. Dit geldt eigenlijk ook voor de familie De Kat. Wanneer blijkt dat het huis naast een spaarbank staat, zien zij mogelijkheden om hun lot te wenden. Hoe gaat zich dit ontwikkelen? De toneelavond is in het dorpshuis, toegang: 10 euro. Kaarten via nutengenoegen.frl.

Preek van de Leek

Gorredijk Gouke de Vries spreekt op zondag 26 maart (10.30 uur) de Preek van de Leek uit in de Mariakerk aan De Leijen 29. De Vries is algemeen directeur/eigenaar van Kenonz en voorzitter van LDODK. Het thema is ‘Grenzen verleggen’. De Vries hanteert het principe ‘je kunt veel meer dan je zelf denkt’, hij is altijd uitdagingen aangegaan die hij eigenlijk heel spannend vond en stiekem niet durfde. Maar juist door uit zijn comfortzone te stappen, is hij zich blijven ontwikkelen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor onderhoud en exploitatie van de kerk.

De Boer sjongt Bos in Witte Kerk

Hemrik Adri de Boer zingt op zondag 26 maart (15.00 uur) werk van Stef Bos in de Witte Kerk. Het idee om werk van Bos te hertalen in het Fries ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de muzikanten en liedjesschrijvers: beiden in dezelfde levensfase, een diep stemgeluid en sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Stef Bos was vanaf het eerste begin enthousiast over dit Friestalig project van Adri de Boer; in oktober traden ze samen op en Bos werkte mee aan het album van De Boer door een van de nummers in het Fries mee te zingen. Inmiddels heeft Adri de Boer een selectie gemaakt uit het oeuvre van Stef Bos en zette hij de teksten naar eigen hand zodat ze als nieuw klinken. Hij treedt op samen met multimuzikant Sido Post. De kerk is voorzien van ringleiding. Entree: 12,50 euro (incl. consumptie). Reserveren kan via wittekerkhemrik.nl.

OldStars Walking Football

Oldeberkoop Op Sportpark Lunia is op vrijdag 24 maart (14.00 uur) de afsluitende ronde van de OldStars Walking Football-competitie. Deze onderlinge competitie bestaat uit acht teams en startte in oktober vorig jaar; verdeeld over vijf middagen werd een volledige competitie afgewerkt. Tijdens de afsluitende wedstrijd komen alle teams twee keer in actie voor wedstrijden van 20 minuten. Vitesse ’63 uit Koekange gaat stevig aan de leiding, VV Steenwijk en HZVV Hoogeveen zullen er hard aan moeten trekken om de koploper in te halen. Het eigen OldStar-team van Sport Vereent zit net onder de middenmoot en probeert een plaatsje te stijgen op de ranglijst. De afsluitende wedstrijden zijn een ideaal moment om kennis te maken met walking football. Publiek is dan ook van harte welkom.