Freerk Abma
Freerk Abma Foto: BBB

‘It komt der no op oan’

Nieuws

GORREDIJK Freerk Abma uit Gorredijk is een van de veertien nieuwe Friese Statenleden voor de BoerBurgerBeweging. Hij stond op plek zeven op de lijst. “Dat like earst wat in grinsgebiet, mar úteinlik ha wy folle mear sitten as tocht.” 

Dat betekent werk aan de winkel. Abma is er klaar voor. “Wy moatte it meielkoar dwaan yn de fraksje. Sa ha wy ús ek taret.” De BBB-kandidaten hebben allemaal een uitgebreide voorbereiding achter de rug waarbij het ‘samen’ vooropstond. “Wy ha ek net persoanlik kampagne fierd. Net de fokus op dysels, mar op it mienskiplike.” 

Het is nu zaak vorm te geven aan het werk in de Staten en het provinciebestuur. Volgens Abma is het dan vooral belangrijk in contact te blijven met de kiezers. “Dêrom ha de minsken op ús stimd. Dat kontakt meie wy net ferlieze.” 

Voor Oene Marinus uit Bakkeveen was de verkiezingsuitslag een nog grotere verrassing. Met plek veertien op de lijst ging hij ontspannen de uitslagenavond in. “En doe hellen wy fjirtjin sitten en mei ik sa’t it liket ek meidwaan. Ik ha der nocht oan.” Marinus houdt nog een slag om de arm, de definitieve lijst na tellen van de voorkeursstemmen wordt pas later deze week bekend.


Oene Marinus - Foto: BBB