Afbeelding
unknown

Kennismakingscursus bijenhouden

Drachten Bijenvereniging Drachten/Beetsterzwaag en omstreken organiseert vanaf dinsdag 28 maart de kennismakingscursus bijenhouden. In de cursusserie, die vervolgt op 11 en 25 april, maken deelnemers kennis met alle facetten van imkeren en krijgen veel informatie over de boeiende hobby. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de wilde bijen waarvan een flink deel met uitsterven wordt bedreigd. De cursus wordt gegeven in de Brede School Drachten. Aansluitend is er in april of mei een praktijkles bij een ervaren imker. De serie wordt afgesloten met een informatiebijeenkomst over bijenproducten, honingslingeren en proeven. Opgeven kan via de website van de NBV (kennismakingscursus) of via bijenkennis@ziggo.nl. Deelname: 40 euro. Meer informatie: Henk Postma 06-25211297.

Repair Café

Hemrik In De Bining is op zaterdag 18 maart (14.00-16.00 uur) weer het Repair Café. Men kan langskomen voor reparaties en onderhoud of voor reparatieadvies van allerhande apparatuur.

Maaltijd alleenstaanden

Gorredijk De diaconie van de Ontmoetingskerk organiseert op zondag 26 maart (16.30 uur) een gezellige maaltijd voor alleenstaanden/alleengaanden. Iedereen is welkom, lid zijn van een kerk is niet nodig. Aanmelden kan via Henny Pander, hpander@live.nl, 0513-463705.

Nieuw: Projectruimte-Online

Beetsterzwaag Projectruimte-Hoofdstraat17 is gestart met een online galerie voor moderne kunst. Met Projectruimte-Online krijgen kunstliefhebbers en verzamelaars de mogelijkheid kunstwerken van nationaal en internationaal erkende kunstenaars aan te schaffen. projectruimte-online.com