Afbeelding

Utfiering OKK

Jonkerslân Muzykferiening OKK hâldt har jierlikse útfiering op sneon 18 maart (20.00 oere) yn doarpshûs De Lytse Jonker. Tegearre mei de jeugdleden makket it korps der in moaie, gesellige en muzikale jûn fan. Foar it konsert is in ferskaat oan stikken útsocht.

Pirate Partyfolk met Plunder

Oldeberkoop De band Plunder bouwt op zondag 19 maart (14.30 uur) een feestje in mfa MeJander. De band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar het innerlijke vuur. Met invloeden uit stijlen als Ierse folk, Balkan, ska en klezmer zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer; het best samen te vatten als Pirate Partyfolk. Naast drums, bas en gitaren met een stevige dansbare basis, zorgen de fluit en accordeon voor de vurige folksound. Entree: 10 euro.

Nijland en Ridderbos in Kerkje

Jubbega Folkmuziek van Linde Nijland en Bert Ridderbos is op zondag 19 maart (14.30 uur) te horen in Kerkje Schurega. Nijland wordt een van de beste folkzangers van het land genoemd; Ridderbos werd door Roots aangeduid als 'seemingly a one man orchestra'. Hij begeleidt veelzijdig op gitaren, banjo, dobro en accordeon. Samen maken ze een avontuurlijke muzikale folkreis over land van Nederland naar Bhutan waar, naast Amerika, Ierland en Schotland, ook een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt. Reserveren kan via kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06-11323733. Entree: 15 euro (incl. consumptie).

Voorjaarsconcert De Vlecke

Gorredijk Muziekvereniging De Vlecke verzorgt op zaterdag 18 maart (19.30 uur) in de Ontmoetingskerk haar voorjaarsconcert. Uniek is dat het korps hierbij samenwerkt met De Harmonie uit Beetgum. De dirigentes van beide orkesten kennen elkaar al heel lang. Samen speelden zij als tieners bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Harmonie-dirigente Christina van der Bijl stond vanaf 1996 zeven jaar voor De Vlecke. In 2019 was er een gezamenlijk concert in Beetgum. Het duoconcert heeft een afwisselend programma.

Grayson Capps op Muziekpodium

Bakkeveen De Amerikaanse singer-songwriter Grayson Capps verzorgt op vrijdag 17 maart (20.30 uur) een concert in Dúndelle. Wonend te New Orleans en geboren in Alabama ademt Grayson Capps het diepe zuiden van de VS uit in alles wat hij zingt. Met een prachtig doorleefd stemgeluid heeft hij de ideale intonatie om zingend en pratend bizarre figuren en de zelfkant van de samenleving op te lepelen. Capps kwam in de schijnwerpers toen hij de muziek maakte voor de film ‘A Love Song For Bobby Long’. Hij excelleert als vanouds in de combinatie van broeierige zuidelijke blues en rock. Entree: 20 euro. Reserveren: muziekpodiumbakkeveen.nl

Sjonge Jonge

Hemrik Vocal Group Sjonge Jonge verzorgt op zondag 19 maart (15.00 uur) een concert in de Witte Kerk. Het koor uit Grou heeft een gevarieerd repertoire van swingende up-temposongs en musicalnummers tot melodieuze luisterliedjes. Bijvoorbeeld ‘Arcade’ van Duncan Laurence en ‘Door de Wind’ van Stef Bos. Reserveren kan via wittekerkhemrik.nl. Er is ringleiding aanwezig. Entree: 10 euro.

Spikerfestival Bombats

Boornbergum Het achtste Spikerfestival Bombats wordt gehouden op zaterdag 18 maart (20.00 uur) in dorpshuis ’t Bynt. Deze editie heeft voor elk wat wils: een beginnende band uit de omgeving, een bekende feestartiest in een nieuw jasje en een ode aan een van de beste Nederlandstalige bands. The Attic is een frisse pop-rockband uit Drachten en Kortehemmen, bestaande uit vier vriendinnen en in 2019 opgericht op een zolder. Ze spelen voornamelijk eigen muziek, met ‘Play’ wonnen ze Kunstbende Friesland en ze stonden in de halve finale van Kleine Prijs van Fryslân. Gegarandeerd feest, dat brengen de heren van Deun van Seun, een semi-akoestisch driemansorkest. Ze speelden op Lowlands, Paaspop en in Tivoli/Vredenburg. Het repertoire bestaat uit eigen liederen, stampende country, oud-Hollandse krakers en meer. Een van de beste De Dijk-coverbands is Het Dijkt. Zij zorgen tijdens het Spikerfestival voor verhoogde dijkbewaking. Entree: 10 euro. spikerfestival.nl