NK turnen heren

Beetsterzwaag Voor het eerst in de geschiedenis wordt op zaterdag 11 maart (8.30 uur) in Beetsterzwaag een open Nederlands kampioenschap voor heren georganiseerd. De organisatie ligt in handen van SWB (Stichting Wedstrijdturnen Beetsterzwaag) maar ook deelnemende clubs vervullen taken. Er zijn zo’n zeventig deelnemers aangemeld, variërend in leeftijd van 5 tot 25 jaar. Er wordt gestreden in drie niveaus op toestel, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Na elke wedstrijdronde is er een kampioenshuldiging in elke leeftijdsklasse. Tussen de wedstrijden door laten freerunners een staaltje van hun kunnen zien.

Lezing over biodiversiteit

Nij Beets Tuinontwerper Nienke Plantiga, Blom bij Beets en imker Carlijn Bisschop verzorgen op donderdag 16 maart (20.00 uur) in It Damshûs een lezing over biodiversiteit; hoe kun je tuinieren met de natuur mee. Tuinieren met de natuur mee is avontuurlijk maar wat moet je doen en wat juist niet? De lezing is gericht op het openluchtmuseum maar goed toepasbaar in eigen tuin of straat. Biodiversiteit vergroten is een kwestie van leren loslaten en samenwerken. Entree: 8 euro (incl. consumptie).

Collecte Amnesty International

Ureterp De landelijke collecte van Amnesty International wordt van 12 tot en met 18 maart ook gehouden in Ureterp, Wijnjewoude en Siegerswoude. Bakkeveen doet mee in een gezamenlijke collecte. Collecteren voor Amensty-acties is actueler dan ooit met de mensenrechtencrisis in Oekraïne. Amnesty zet zich in om schendingen van mensenrechten aan het licht te brengen en te voorkomen.

Rommelmarkt

Hoornsterzwaag In dorpshuis 't Pipegaeltsje is op zaterdag 11 maart (13.30-15.30 uur) een overdekte rommelmarkt.

Bingo

Jubbega Op vrijdag 10 maart (20.00 uur) is er in De Kompenije weer een gezellige bingoavond. Er zijn mooie prijzen met een hoofdprijs van 150 euro, verloting en geluksnummers.

Potgrondactie LDODK

Gorredijk Korfbalvereniging LDODK organiseert op zaterdag 11 maart een potgrondactie. Leden komen tussen 10.00 en 15.00 uur langs in Gorredijk en Terwispel voor de verkoop van zakken potgrond. Betalen kan contant of online met QR-code.

Hobby- en cadeaumarkt

Beetsterzwaag Zaterdag 11 maart (10.00-16.00 uur) is er een hobby- en cadeaumarkt met een vleugje braderie in De Buorskip. De toegang is gratis. Er zijn nieuwe stands aanwezig met onder andere glas graveren, epoxy, Stellingwerver boeken, zeepjes, handpoppen van Dikkie Dik, bumba sleutelhangers, stokpaardjes en cadeauverpakkingen. Informatie verkrijgbaar bij Klaasje ten Veen: 06-22184756.

Try-out koorproject ‘Iets nieuws beginnen’

Ureterp In de St. Piterskerk is op zondag 12 maart (15.30 uur) de try-out van het bijzondere koorproject ‘Iets nieuws beginnen’ door gemengd koor Looft den Heer Wijnjewoude. Het wordt een muzikaal gevarieerd en inhoudelijk boeiend programma: wat drijft ons in deze verwarrende tijd en hoe kunnen we bemoedigd vooruitkijken. Aan de hand van liedteksten (van Huub Oosterhuis tot Stef Bos) gaat het van herinneringen naar toekomstdromen. Het koorproject is volledig door eigen koorleden samengesteld, voortkomend uit persoonlijke en met elkaar gedeelde ervaringen. Uit enthousiasme hebben enkele gastzangers en muzikanten aangehaakt. Het geheel staat onder leiding van dirigent Annejaap Soldaat. Toegang gratis, collecte bij de uitgang.

Precious Peace

Heerenveen Wethouder Hedwich Rinkes opent op zaterdag 11 maart (16.00 uur) de benefietexpositie Precious Peace met werk van Henk Helmantel, Rein Pol, Svetlana Tartakovska, Gabriëlle Westra en Laureaten van de Prix de Norvège bij Galerie Autrevue. Het benefiet komt ten goede aan vluchtelingenwerk en is tot en met 23 april te zien op vrijdag en zaterdag (11.00-17.00 uur) en zondag (12.00-17.00 uur). De toegang is gratis. Ook Egbert Pijfers van vluchtelingenwerk zal kort spreken. autrevue.nl