Afbeelding

Nijjiers kuiertocht

Gersloot De door slechte weersomstandigheden uitgestelde Nijjiers Kuiertocht van GFTO Aengwirden (Geitefok) wordt gehouden op zondag 5 maart. Er is een nieuwe route uitgezet rondom Gersloot, Tjalleberd, Luinjeberd en Terband. De start (11.00-14.00 uur) is bij café De Streek voor routes van 5 of 10 kilometer met onderweg het nodige vermaak en een afterparty met Linger and Boots. Deelname: 5 euro; tot 12 jaar gratis.

Repaircafé Jubbega

Jubbega Duurzaam, goed voor de portemonnee of gewoon bewust spullen niet weggooien? Dan is het repaircafé op vrijdag 3 maart (14.00-16.00 uur) in De Kompenije een goede plek om naartoe te gaan. Met geduld en inzicht lukt het de vrijwilligers bijna altijd om spullen te repareren. En dan is weggooien niet nodig.

Zadenbieb weer open

Gorredijk Vanaf maart is de Zadenbieb in de bibliotheek weer open; een plek waar zaadjes geleend kunnen worden voor bloemen, kruiden en groenten. Lenen is gratis, het is de bedoeling om na bloei of oogst weer zaden in te leveren. In de bibliotheek staat het zadenkastje waar ook zaden gedoneerd kunnen worden. Aanmelden voor de zadenbieb kan gratis via zadenbieb-frl.nl. Er kan één zakje per zadensoort geleend worden, bij terugbrengen naam en oogstjaar vermelden.

Nieuwe expositie Alta Bosca

Gorredijk Bij Galerie Alta Bosca start zaterdag 4 maart de expositie met werk van Harm Jan Dunnink, Christiaan Kuitwaard en Anne-Wil Lufting. Dunnink maakt foto’s en assemblages, van onder andere meubels en dekens, met een autobiografische inslag; hij groeide op als boerenzoon. Zijn werk weerspiegelt spanning tussen afkomst en identiteit, nostalgie en vrijheidsdrang. Kuitwaard transformeert werkelijkheid tot verstilde beelden met universele zeggingskracht waarbij in zijn landschappen bos en zee de hoofdrol spelen. Het schilderij wordt een mentale ruimte waar de beschouwer zich vrij kan bewegen. Lufting beweegt zich tussen schilderij en sculptuur; de grilligheid van het doek betwist de perfectie van de kleurvlakken en omgekeerd. De expositie duurt tot en met 26 maart, open op zaterdag en zondag (13.00-17.00 uur). altabosca.nl