Afbeelding

Klontsjes

Fryskepeallen Toanielferieniging Nij Libben spilet op freed 3 en sneon 4 maart (20.00 oere) it fleurich stik 'Klontsjes’ mei humor, spanning, gedichten en klont- sjes. Atze Dimmen hat trije kear in date; moai, mar se komme wat betiid en dat hie hy net ferwachte. Ien fan de dames bringt in bern mei, de poppe komt mei in boadskip en dan lit Atze it as heit ôfwitte. Resjersjeur Bontsje moat helpe om it riedsel fan de poppe op te lossen. En dat docht se nochal bokkich.

O&O spilet Oan de ein fan de reinbôge

Jobbegea Toanielferiening O&O spilet op freed 3 en sneon 4 maart (20.00 oere) de klucht ‘Oan de ein fan de reinbôge’ yn de teaterseal fan De Kompenije. Der is muzyk nei ôfrin. De famylje Enkelaar hat harren fakânsje besprutsen yn it hûs fan mefrou Stam. Sy binne net by tafal op dit plak telâne kaam. Wolter Enkelaar hat oer dit hûs in spannend ferhaal heard fan syn heit. Syn pake hat hjir yn de oarloch wenne en by it evakuearjen binne der spullen achterlitten dy’t Wolter no graach wer boppe wetter krije wol. Komme de spullen wer by de famylje terjochte en falle de frjemde aksjes op by oare gasten en de ferhierster? Reservearje kin fia 06-15371388. Entree: 7,50 euro.

Film Licht en Leven

Gorredijk Natuurvereniging Geaflecht vertoont op dinsdag 7 maart (20.30 uur) in De Skâns de film Licht en Leven over de dagelijkse natuur in beekdal Koningsdiep. Hoe de lente hier tot leven komt, de kwetsbaarheid van dier en natuur in alle seizoenen, en de schoonheid van het gebied is te zien in de film gemaakt door Jordan van der Maas. Jordan vertelt zelf over de totstandkoming van de film. Daarnaast is er ruimte voor vragen over het gebied en over het filmen zelf. Voorafgaand (19.30 uur) is er ledenvergadering voor leden van Geaflecht. Entree: leden gratis; niet-leden 4 euro.

The Memphis Three in Witte Kerk

Hemrik Trio The Memphis Three verzorgt op zondag 5 maart (15.00 uur) een semi-akoestisch optreden in de Witte Kerk. Voor hun repertoire putten ze uit de Amerikaanse traditie, voornamelijk folk, blues, country en rockabilly, soms uit de vroege negentiende eeuw. Bekende en minder bekende pareltjes komen langs waarbij de nummers vergezeld gaan van het bijbehorende verhaal. Entree: 12,50 euro. Er is ringleiding aanwezig. wittekerkhemrik.nl

Pop-up escaperoom

Gorredijk Eijer Producties organiseert op zaterdag 4 maart  in de studio aan Wetterwille 10P een pop-up escaperoom voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn drie ruimtes ingericht voor spannende verhalen op verschillende niveaus. Zo moet bij Mysterie van de Gouden Badeend het gouden badeendje gevonden worden. In Het Geheime Project van de Professor heeft de professor een bom geplaatst die gevonden moet worden. In Spotlight is een musicalster vermoord, wie lost dit op? Puzzelaars hebben een uur de tijd om de puzzels op te lossen en uit de kamer te ontsnappen. Deelname is in groepen van vier tot maximaal acht personen, opgave is verplicht. Deelname: eerste spel 10 euro, tweede spel 7,50 euro; cursisten 2,50 euro korting. eijerproducties.nl/escaperoom


Afbeelding