Jacquelien de Jong en Ydo Reitsma.
Jacquelien de Jong en Ydo Reitsma.

Reitsma & De Jong: 'Er is zoveel meer dan cijfers'

Waar hun focus ligt? Op rust, balans, persoonlijke benadering, transparantie en de mens achter het bedrijf. Dat zijn volgens Jacquelien de Jong en Ydo Reitsma belangrijke begrippen in de dienstverlening richting ondernemers.

Ureterp Ze hebben ieder meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Al die kennis bundelden Jacquelien en Ydo in 2016 tot Reit- sma & De Jong Administratie en Belastingadvies. Dit bedrijf bestaat inmiddels dus zeven jaar en houdt kantoor in zowel Ureterp als Wijster. “Door die ervaring was snel duidelijk hoe het concept van ons kantoor vorm moest krijgen”, vertelt Jacquelien. “We willen laagdrempelig zijn. Persoonlijk en betrokken. We streven naar openheid en transparantie. Door overzicht en inzicht in de financiële situatie van onze opdrachtgevers te creëren, zorgen we voor rust. En met die rust ontstaat vaak een evenwicht. Niet alleen binnen de onderneming, maar in het hele bestaan van de ondernemer.” 

De website van het kantoor roept: ‘Er is zoveel meer dan cijfers’. Want, daar is Ydo van overtuigd, met rust en evenwicht komt de ondernemer en daarmee zijn onderneming goed tot zijn recht. “En dan kunnen zowel ondernemer als onderneming floreren. En daarom is het zo belangrijk om te kijken naar de mens achter de onderneming. We zijn betrokken bij onze klanten, geïnteresseerd in hun verhaal en de manier waarop ze in het leven staan. Voor ons tellen niet alleen de cijfers of harde data.” Aandacht voor de persoon van de ondernemer is ook belangrijk omdat de financiële administratie een kwestie is van samenwerken. “De klant en wij hebben elk ons deel van de financiële administratie. Zo zorgen we er samen voor dat er inzicht en overzicht komt.”

Jacquelien en Ydo weten nog goed wie hun allereerste klant was. Vooral omdat ze hier veel van geleerd hebben. "Wie is eigenaar van een probleem? Hoe neem je mensen mee in een proces? Het antwoord op deze vragen is eigenlijk altijd belangrijk. Maar ook praktisch gezien was het een interessante opdracht. Wij moesten een administratie ontwerpen die werkt voor zowel honderd als duizend klanten. Of vertaald: zorg voor een goede basis waarbij je praktisch en eenvoudig grip kunt houden op groei en flexibiliteit. Wat we destijds hebben neergezet, is nog altijd een blauwdruk voor onze huidige opdrachten.”

Ze kijken met plezier terug op de afgelopen tijd. Inmiddels weten veel ondernemers, maar ook particulieren, Reitsma & De Jong te vinden. "We zijn blij met hun enthousiaste reacties. En we staan klaar om in de interessante wereld van nieuwe klanten te duiken. Om samen een passende administratie te vinden waar je nauwelijks omkijken naar hebt.”

reitsma-dejong.nl