Afbeelding
Foto: Pixabay

Sjoelbakken voor Oekraïne

Nieuws

URETERP De Friese Rijders zijn druk bezig om minimaal veertig sjoelbakken voor Oekraïne in te zamelen. De teller staat al bijna op 25. 

Het idee voor de actie ontstond toen Arnaud Dijkstra bezoek had van een Oekraïens echtpaar dat de leiding heeft over een van de vluchtelingenkampen waarmee de Friese Rijders samenwerken. Bij Dijkstra thuis in Ureterp gingen zij een potje sjoelen. Dat beviel zo goed, dat het echtpaar uit Oekraïne zelf een sjoelbak wilden nabouwen. 

Dijkstra had een beter idee: waarom niet sjoelbakken inzamelen? “De laatste die ik meekreeg kwam vanuit de kroeg in Marum. We bellen rond bij kringloopwinkels en zijn actief op Facebook. Daarnaast is ook de Nederlandse sjoelbond aangeschreven.” 

Arnaud hoopt dat de mensen in Oekraïne door het spel de oorlog even kunnen vergeten. Het is nog niet bekend wanneer de bus met sjoelbakken vertrekt richting Oekraïne. 

Meer informatie over het doneren van de sjoelbakken voor de kinderkampen en weeshuizen in Oekraïne:  Brengpunten goederen - Friese Rijders

Geld doneren om een sjoelbak aan te schaffen kan ook.