Het Houttec Cycling Team rijdt als eerste ploeg met een elektrische auto in het peloton.
Het Houttec Cycling Team rijdt als eerste ploeg met een elektrische auto in het peloton. Foto: Aukje Sietzema

Primeur Houttec Cycling Team: elektrische ploegleidersauto

Sport

GORREDIJK Volop optimisme zaterdag bij de seizoenspresentatie van het Houttec Cycling Team. De ambitie voor dit seizoen: het winnen van de Clubcompetitie. Voor later is de wens een continentale ploeg te worden. En er waren primeurs: de eerste elektrische ploegleidersauto, de nieuwe amateurtak en carbonframes voor alle eliterenners. 

Wim Brander, hoofdsponsor en voorzitter van het bestuur, hield de aanwezigen in de Houttec-productiehal voor dat de ambitie hoog ligt: “Ooit hopen we een continentale ploeg te worden. We proberen stap voor stap een steeds hoger niveau te bereiken.” Ploegleider Bart Beima legt uit waarom de ploeg dit jaar de Clubcompetitie wil winnen. “Dat opent de weg naar andere buitenlandse competities.” Maar ook de Ronde van Gorredijk staat bij Houttec hoog op het verlanglijstje: “Dat is voor ons een thuiswedstrijd. Wie wint is niet belangrijk, als het maar iemand van ons is.”

Primeurs

Dat het Houttec Cycling Team (HCT) voortvarend aan de weg timmert blijkt ook uit de absolute primeur binnen de wielerwereld. Vol trots werd de eerste volledig elektrische ploegleiderswagen gepresenteerd: een Tesla Model Y met op het dak een grote imperiaal met plek voor zes racefietsen. 

Er is veel discussie binnen de wielerwereld over het gebruik van elektrische auto’s. Door de Europese regelgeving worden oudere diesels al verboden. Toch durven de grote wielerploegen vooralsnog niet over te stappen uit angst dat onvoldoende oplaadpunten onderweg voor problemen zorgen. De Tesla heeft echter een actieradius van ruim zeshonderd kilometer en lijkt daarmee te kunnen voldoen aan de hoge eisen die de ploegen stellen.

Carbon

De tweede primeur van het HCT: alle eliterenners zijn uitgerust met een uniek op Friese bodem gemaakt Carbon14-frame. Het merk 14CARBON is een onderdeel van het nanotechbedrijf Nano Composites Applied Technologies BV te Koudum. Met de gepatenteerde XCR-technologie behoren de frames tot de stijfste en lichtste frames ter wereld, ze zijn nagenoeg onbreekbaar.

Het Friese wielrennen

Het HCT is in 2015 opgericht door Taeke Oppewal, Henk Bos en Ruben Hoekstra met als doel een wielerteam te creëren waarin al het Friese talent, dat op hoog niveau kan fietsen, terechtkan. HCT werkt niet met kopmannen, iedereen mag winnen. Met Joeri Fledderus en Henk Bos hopen ze dit jaar hoge ogen te gaan gooien bij de grotere wedstrijden als de Ster van Zwolle en Olympia’s Ronde.

Amateurs

Dit jaar heeft het team voor het eerst ook een amateurselectie. Amateurs rijden meer regionale wedstrijden met kortere afstanden, waarbij het niveau minder hoog ligt dan bij de elite. De renners zijn meestal wat ouder en hebben vaak een volledige baan waardoor ze minder trainingsuren kunnen maken. De druk om te presteren ligt lager en ze hebben meer vrijheid om hun eigen koersen uit te zoeken. Vaak rijden ze naast de wegwedstrijden ook gravel- of MTB-koersen. Met de amateurselectie hoopt het HCT een breder publiek te kunnen bereiken. Wanneer er genoeg belangstelling is komt er ook een dameswielerteam.

In het Noorden worden steeds minder amateurkoersen georganiseerd. Ook is onder renners de belangstelling om in Friesland te koersen tanende. Onder andere met de amateurtak wil het HCT het tij keren en het Friese wielrennen weer populair maken.

Berendse uit Gorredijk

Servien Berendse rijdt dit jaar voor het eerst mee in de amateurselectie van Houttec. De 37-jarige inwoner van Gorredijk heeft een volledige baan en een gezin met twee kinderen, maar traint toch zo’n twaalfduizend kilometer per jaar. “Bij de amateurs kan ik mooi ervaring opdoen binnen de verschillende takken van de wedstijdsport, zowel op de weg als bij gravel- en MTB-wedstrijden. Je kunt gebruikmaken van alle kennis en ervaring binnen het team, maar hebt toch de vrijheid om binnen je privéomstandigheden een eigen invulling aan het fietsen te geven.” 

Servien heeft veel zin in zijn eerste jaar met een licentie en zal op de weg verschillende wielerrondes in de omgeving gaan rijden met daarnaast de Bart Brentjes Challenge, Bartje 200 en Drenthe 200 MTB-wedstrijden.


houttecyclingteam.nl