Afbeelding
Foto: Sietse de Boer

Geen grond voor bezwaren tiny houses Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK Bewoners van de Sinneblom en omgeving hebben vooralsnog nul op het rekest gekregen op hun bezwaren tegen de komst van zeven tiny houses in Gorredijk. 

Volgens het college van B en W is het namelijk niet mogelijk bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeenteraad om het terrein bouwrijp te maken voor de komst van het tiny-houseproject. En dat heeft de groep omwonenden wel gedaan. 

Het bezwaar is op advies van de Bezwarencommissie Opsterland daarom niet ontvankelijk verklaard. De gemeenteraad moet formeel op het bezwaar beslissen, het onderwerp staat maandag op de agenda. 

De omwonenden vinden het plan niet binnen het geldende bestemmingsplan passen. Ze vrezen onaanvaardbare geur- en geluidsoverlast, toenemend verkeer en verlies van privacy en uitzicht. Daarnaast zijn ze kritisch op de gemeente Opsterland. Ze beklagen zich over gebrekkig en te weinig overleg over de plannen.

Ze zien het niet voldoende betrekken van de omwonenden als onaanvaardbaar, omdat het project zeker invloed heeft op hun persoonlijke levenssfeer. De bezwaarmakers wijzen ook op onzekerheid die de tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan oplevert. 

Via de zogenaamde kruimelgevallenregeling mag de gemeente deze tijdelijke ontheffing toestaan. De omwonenden vrezen nu  een waardedaling van hun woningen.