Afbeelding

Klein Groningen en WEN in gesprek

Nieuws

WIJNJEWOUDE Vertegenwoordigers van de buurt Klein Groningen en Wijnjewoude Energie Neutraal (WEN) gaan samen om tafel om te kijken hoe het verder moet met de mogelijke mestvergister aan de Tolleane. De bewoners van Klein Groningen voeren al geruime tijd actie, onder andere kortgeleden in de Opsterlandse raadzaal. 

De bewoners van Klein Groningen willen een dergelijke installatie niet in hun achtertuin. Vertegenwoordigers van de buurt vroegen vooraf om spreektijd in de Algemene Ledenvergadering van WEN vorige week woensdag. In een vooroverleg op dinsdagavond besloten beide partijen op initiatief van adviseur Henk Deinum echter om buiten de vergadering het gesprek met elkaar te openen. 

De vertegenwoordigers van Klein Groningen stemden in met deze poging omdat er onder andere kan worden gesproken over de kaders van onderzoeken waarbij de locatie van de vergistingsinstallatie aan bod komt. 

René Koopmans (Klein Groningen): “Belangrijk is dat de locatie nog niet vaststaat. Bovendien willen wij dat er ook gekeken wordt naar alternatieve mogelijkheden om energie op te wekken.” 

Voorzitter Pieter de Kroon stelt dat WEN altijd openstaat voor alternatieven als blijkt dat deze beter zijn. “Mar dy alternativen sjogge wy no noch net.”