Afbeelding

Soul Vibration in MeJander

Oldeberkoop De band Soul Vibration komt op zondag 5 februari (14.30 uur) naar mfa MeJander. De band werd in 2014 opgericht door saxofonist Henk Haak onder het motto ‘Keep The Soul Alive’. Inmiddels staat er met het twaalfkoppige Soul Vibration een mooi opgetuigde band op het podium die overal kan rekenen op enthousiaste reacties. Muzikaal gebeurt er iets waardoor het publiek wordt meegezogen met vier groovy zangeressen, een blazerssectie en een ritmesectie. Het repertoire bestaat uit swingende soul uit de sixties and seventies. Een prachtige soul ballad om het publiek mee te laten zingen ontbreekt niet in het repertoire. Entree: 10 euro.

Duo Fling: magisch Iers

Hemrik Duo Fling is op zondag 5 februari (15.00 uur) terug in de Witte Kerk met prachtige Ierse muziek en zang, bijzondere instrumenten en sterke verhalen. Zangeres Annemarie de Bie wordt beschouwd als toonaangevend in het genre; naast haar krachtige zang is ze in dit programma ook te horen op houten dwarsfluit, bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak), whistles, bouzouki en gitaar. Fling speelt muziek die geworteld is in de Ierse traditie met eigenzinnige aanpak. Reserveren kan via wittekerkhemrik.nl, kaarten ook aan de kassa. Entree: 12,50 euro (incl. consumptie).

Kom er warm bij zitten!

Ureterp Brrrrr! De handschoenen, muts en sjaal kunnen weer regelmatig aan. Wie er lekker warm en gezellig bij wil zitten, is welkom bij Samen@Ureterp. Elke dinsdag (9.30-11.30 uur) in De Wier. Meer informatie: 06-43759440 (Johanna) of samenureterp@stjoer.frl.

De soundtrack van je leven

Gorredijk Zondag 5 februari (10.00 uur) trekt Gerard Rinsma de toga aan en pakt zijn gitaar op zoek naar het mooiste levenslied ooit geschreven. In de Ontmoetingskerk gaat hij dan voor in de Top 2000-dienst met als thema ‘De soundtrack van je leven’. Welk lied zou op nummer een moeten staan; een psalm of gezang uit het liedboek of een song uit de Top 2000? Of een lied, dat in beide voorkomt? En welk lied moet er klinken als bruid en bruidegom elkaar het jawoord geven? Iedereen mag hier alvast over nadenken en zijn/haar keuze aan de open-deur-dienstcommissie doorgeven via r.a.wieringa@home.nl. De dienst is ook online te volgen, meer informatie: ontmoetingskerkgorredijk.nl/nieuws