Afbeelding
Sietse de Boer

Vitens teleurgesteld in Vogelwacht Luxwoude

Nieuws

LUXWOUDE Feike Bonnema van Vitens is verbaasd over de kritiek van de Vogelwacht Langezwaag, Luxwoude e.o. op het proces rond de plannen voor grootschalige waterwinning in Luxwoude. 

In een zienswijze richting de provincie en in een reactie in Sa! spreekt Catharinus Post van de Vogelwacht van een gemiste kans. 

“Dat stuit mij tegen de borst”, aldus Bonnema. “Al sinds 2018 is er contact geweest met de Vogelwacht. Wij zijn meerdere keren bij vertegenwoordigers van hen aan tafel geschoven. Informatie en ideeën die zij hebben verstrekt zijn ook opgenomen in de Milieueffect- rapportage. Hun zorgen zijn ons bekend en hebben ook onze aandacht. Ik vind het heel jammer dat de Vogelwacht nu deze koers kiest. Daarover wil ik graag met de Vogelwacht in gesprek.”

Waterproductiebedrijf Vitens werkt aan de vergunningen voor een waterwinlocatie nabij Luxwoude waar jaarlijks 6,5 miljoen kuub drinkwater wordt opgepompt en verwerkt. Tot begin dit jaar konden bij de provincie zienswijzen worden ingediend over de waterwetvergunning die de provincie wil aangeven. Van die mogelijkheid maakten 27 personen en organisaties gebruik.