Geard Alderliefste en zijn muzikanten
Geard Alderliefste en zijn muzikanten

Une belle histoire in De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Gerard Alderliefste weet als geen ander zijn liefde voor het Franse chanson over te brengen op zijn publiek. In de voorstelling Une belle histoire staat hij op zondagmiddag 5 februari (15.00) met zeven muzikale collega’s op het podium in De Skâns. 

Samen brengen ze de grootste Franse hits van onder meer Michel Fugain, Julien Clerc, Edith Piaf, Stromae en Charles Aznavour weer tot leven. Het publiek kan zich op een echt Frans dorpsfeest wanen met dit topgezelschap. 

Gerard Alderliefste vergaarde landelijke bekendheid door zijn deelname aan het Nationaal Songfestival in 2000. Samen met zijn band zong hij toen het nummer ‘Evenwicht’. Na deelname aan het Concours de la Chanson in 2003 scoorde hij een grote hit met ‘Vivre/Laat me’, dat hij samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List opnam. 

Ook met Paul de Leeuw nam Gerard in 2007 een duet op: ‘Une belle histoire/een mooi verhaal’. Zijn meest recente cd ‘Vivre-Mijn Franse favorieten’ verscheen in 2021. Gerard Alderliefste werkte op deze cd samen met veel gastmuzikanten, waaronder Cor Bakker en de Dutch String Collective. Alderliefste is ook al jaren verslavingsarts. Hij deelt zijn kennis op dit terrein onder andere via het geven van lezingen. 

Entree: 20 euro (incl. consumptie). Een Skâns-drankje met een plankje na afloop van de voorstelling kost 7,50 euro. 

skans.nl