Midwinterconcert van de Spijkerpakkenband in Ureterp
Midwinterconcert van de Spijkerpakkenband in Ureterp Foto: EJBouma

Uitzinnig Midwinterconcert

Cultuur

URETERP De dertigste editie van het Midwinterconcert van de Spijkerpakkenband zorgde zaterdag voor een volle en uitzinnig enthousiaste Ontmoetingskerk in Ureterp. 

De Spikers hadden voor het concert twee bijzondere gasten: het Westerlauwers Mannenkoor en trompettist Olaf Schipper. De humoristische en ontspannen presentatie van spreekstalmeester Sijtze van der Hoek zorgde daarnaast voor een uiterst gezellige sfeer. 

Heerlijk om na twee jaar ons eigen Midwinterconcert weer te kunnen organiseren. En hoe!’, vertelt voorzitter Thies Nicolaï van de brassband enthousiast. “Natuurlijk hebben we al lang weer op het podium gezeten na de coronastilte, maar dit feestje hadden we nog tegoed. We hebben met onze dirigent Ido Gerard Kempenaar lekker gewerkt aan het programma, dat dit keer een klassiek tintje had. Geweldig om het publiek te trakteren op een avond vol muzikale verrassingen.” 

Volgens Nicolaï was het Westerlauwers Mannenkoor in vorm. “Ze zongen nummers van hun nieuwe cd ‘Heerlijke Stad’. Dirigent Jan Hibma is een muziekman in hart en nieren. Dat zag én hoorde je terug op het podium. Ook in combinatie met ons als brassband was het genieten. Met nummers zoals het bekende ‘Exodus Song’ en de ode aan Beethoven ‘The Day you sang this song’. We hadden nog niet eerder samen het podium gedeeld, maar ik vermoed dat het ook niet de laatste keer is.” 

Olaf Schipper was zaterdag de kers op de taart. De trompettist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine speelde drie verschillende solo’s en betoverde de zaal met zijn vertolking van ‘Song & Dance’, ‘Flowerdale’ en ‘Dreams & Dances’.

Nicolai kijkt al verder vooruit. “Volgend jaar is het weer feest, want dan viert De Spijkerpakkenband haar 35e verjaardag als muziekvereniging. Reden genoeg om weer uit te pakken.”