Van Teyens Fundatie

Beetsterzwaag Het College van Regenten van Stichting Van Teyens Fundatie heeft vier aanvragen voor financiële ondersteuning gehonoreerd.

De Stichting Volwassenfonds Sport & Cultuur ontvangt 12.000 euro voor het ondersteunen van volwassenen die leven rond het bestaansminimum in Opsterland. De Stichting Iepenloft De Tynje ontvangt 5.000 euro voor vijf uitvoeringen van ‘Freddy, Hâld my net tsjin’ die komende zomer in het dorp worden uitgevoerd. Stichting Culturele Activiteiten Opsterland ontvangt 1.500 euro voor de Slow Melody Contest 2023 in De Skâns in Gorredijk. Het Odensehuis Dirk Baron in Beetsterzwaag en Drachten ontvangt 750 euro voor een feestelijke bijeenkomst voor mensen met dementie.

Voetbaltrainers 

Gorredijk Johannes Veenema (37) uit Frieschepalen is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij vv Gorredijk. Hij is nu nog trainer van vierdeklasser SC Franeker en zocht een club dichter in de buurt van zijn woonplaats. Ook RWF heeft volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Jan Mulder volgt na dit seizoen in Frieschepalen Jan Haan op. Mulder was tot eind vorig seizoen trainer van Zwaagwesteinde. Freerk Brouwer, bezig aan zijn derde seizoen bij derdeklasser vv Oerterp heeft zijn contract met een jaar verlengd.