Afbeelding

Doe Maar Tribute met Skunk

Gorredijk Op het podium van De Skâns staat op zaterdag 28 januari (20.15 uur) De Doe Maar-tributeband Skunk. Met heerlijke en unieke neder-reggae en ska overspoelde Doe Maar in de jaren tachtig het land met ‘Smoorverliefd’, ‘Sinds een dag of twee’ en ‘Doris Day’. Nu, ruim dertig jaar later, blijft bij Skunk de liefde voor Doe Maar. Door jeugdsentiment maar vooral door de puurheid en groove van de muziek. Vanaf deze maand is Skunk te zien in de Battle of the Bands bij SBS6. Entree: 15 euro (incl. consumptie).

Frisii zingt Anúna in Thomaskerkje

Katlijk Projectkoor Frisii brengt op zondag 29 januari (15.00 uur) het programma Anúna in het Thomaskerkje. Het koor met dertien leden uit heel Nederland is recent ontstaan vanuit een koorworkshop en richt zich op het repertoire en de koortechniek van het Ierse Anúna. Tijdens het concert brengt Frisii nummers van Anúna-componist Michael McGlynn ten gehore waaronder ‘Danny Boy’. Het Thomaskerkje leent zich goed voor deze magische Ierse muziek. De toegang is gratis.

Spijkerpakkenband met klassiek tintje

Ureterp De Spijkerpakkenband start het nieuwe jaar met het Midwinterconcert op zaterdag 28 januari (20.00 uur) in de Ontmoetingskerk. Speciale gasten zijn trompettist Olaf Schipper en het Mannenkoor Westerlauwers. Het mannenkoor met 110 zangers brengt eigen repertoire en zingt een aantal stukken met de Spijkerpakkenband. Olaf Schippers is trompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, treedt regelmatig op als gastsolist en heeft een kamermuziekduo. Gasten en brassband vormen samen de ingrediënten voor een concert met een klassiek tintje. Entree: 15 euro; t/m 14 jaar 12,50 euro (incl. consumptie).
muziekinopsterland.nl

Alexander Broussard: Le Canzoni Italiane

Gorredijk Met het programma Le Canzoni Italiane keert Alexander Broussard terug naar zijn roots; zondag 29 januari (15.00 uur) komt de geboren Italiaanse pianist/zanger naar De Skâns. Hij speelt en zingt een keur aan klassiekers waarmee hij is opgegroeid en wisselt af met moderne internationale nummers. Van Ramazzotti tot Pavarotti, van Zucchero tot Bocelli, van traditionals tot pop: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling waar vuur en melancholie elkaar omarmen. Alexander wordt begeleid door Ariënne Groenewoud zang, Sendi saxofoon, Marcello Briganti bas, Freek Volkers gitaar en Ed Volkers drums. Entree: 25 euro.

Afbeelding