Nieuwe huurwoningen

Beetsterzwaag Woningcorporatie Elkien bouwt aan de Lycklama à Nijeholtlaan en de Molenlaan in Beetsterzwaag achttien nieuwe sociale huurwoningen. Het project wordt gerealiseerd door Fijn Wonen. De nieuwe gezinswoningen komen uit de woningfabriek van Van Wijnen in Heerenveen. Ze bestaan uit twee bouwlagen waarbij de verdieping zich onder een schuine kap bevindt. De benedenverdieping telt een woonkamer en keuken en op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers. De woningen komen als losse bouwelementen uit de fabriek en worden op de bouwplaats in elkaar gezet. Dat levert een korte bouwtijd op. De bouw start in april, de oude woningen op de locatie zijn al gesloopt. De woningen worden naar verwachtring in de zomer dit jaar opgeleverd. De woningen zijn ENG (Energie Neutraal Gebouw), dus energiezuinig. Ze worden voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en zijn gasloos.

Lekker Oud 75+

Beetsterzwaag Eens per maand eten ouderen (75+) gezamenlijk tussen 12.00 en 13.00 uur een warme lunch in dorpshuis De Buorskip in Beetsterzwaag. De deelnemers vinden het gezellig om met meerdere mensen aan tafel te zitten en te eten. Ze vinden het fijn om er eens even uit te zijn en anderen te ontmoeten. De eerstvolgende keer dat er gegeten wordt is vrijdag 24 februari. Voor meer informatie: Henk Modderman, 0512-382101.

Slotakkoord De Bazuin 

Ureterp Dinsdagvond was de eerste van zes repetities richting het slotoptreden van het grote reünieorkest van brassband De Bazuin in Ureterp op 25 maart. De brassband bestaat dan honderd jaar, maar neemt tegelijkertijd afscheid. De Bazuin heeft nog maar zeven leden. Met behulp van reünisten bestaat de band onder leiding van dirigent Sijtze van der Hoek bij het slotconcert uit zestig muzikanten.