Start Mamacafé

Gorredijk Bloesem Verloskundigen gaat op vrijdag 20 januari (9.30-11.30 uur) weer van start met het mamacafé. Het Mamacafé heeft een tijdje stilgelegen, er zijn veel geboortes geweest en er blijkt behoefte aan contact te zijn. Het café voor jonge moeders wordt om de maand gehouden in Café De Balustrade bij Zij van Rinsma. Iedere kersverse mama, maar ook de papa’s, is welkom met de baby (tot 1 jaar). Opgeven is niet nodig, de eerste consumptie wordt gratis aangeboden door gemeente Opsterland. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in het lichaam, maar ook emotioneel. Als de baby er is, zijn soms de eerste paar weken zwaar en dan kan het fijn zijn om daar met andere moeders over te praten. Tijdens de bijeenkomsten is er een presentatie of miniworkshop onder leiding van een deskundige. Dit jaar komen onderwerpen als slapen, mindful opvoeden en kinder-EHBO aan bod. Daarnaast zijn er professionals aanwezig om vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie en de data op bloesemverloskundigen.nl.

Zit-Yoga

Beetsterzwaag Activiteitencentrum It Klaverblêd organiseert lessen Zit-Yoga voor ouderen in De Buorskip. De lessen worden op maandag (19.00-20.15 uur) gegeven, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Zit-Yoga is een laagdrempelige vorm van yoga met rustige bewegingsvormen, er zijn geen speciale kledingvoorschriften en schoenen mogen aan blijven. De lessen bestaan uit milde yogahoudingen en zijn voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, lenigheid of conditie. Meer informatie en opgeven: itklaverbled.nl.

Preek van de Leek: Klaas van der Tempel

Gorredijk Gepensioneerd ambassadeur Klaas van der Tempel spreekt op zondag 22 januari (10.30 uur) de Preek van de Leek uit in de Mariakerk van Kortezwaag. Het thema is ‘Niet kijken maar zien!’ Als ambassadeur werkte hij tussen 1982 en 2016 in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Oost-Europa. Tussendoor had Van der Tempel functies op Buitenlandse Zaken met accent op de Balkan en Oost-Europa. Hij zal een paar voorbeelden uit eigen diplomatieke praktijk bespreken waarbij hij zich sterk betrokken voelde. Van der Tempels echtgenote komt oorspronkelijk uit Gorredijk, zijn vader uit Heerenveen. Sinds de pensionering woont het echtpaar precies tussen deze twee plaatsen in. De toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor onderhoud/exploitatie van de kerk. Na afloop is gelegenheid om na te praten.

Ontmoet elkaar bij Samen@Ureterp

Ureterp Een nieuw jaar, een nieuwe kans om andere mensen te ontmoeten. Dit kan bij Samen@Ureterp. De eerstvolgende keer is dinsdag 24 januari (9.30-11.30) met een creatief programma. Samen@Ureterp wordt elke dinsdag gehouden in De Wier, iedereen is welkom. Informatie via 06-43759440.

Kaartmiddag

Gorredijk Ouderencentrum De Opstee organiseert op woensdag 25 januari (13.00 uur) de maandelijkse klaverjas- en schutjasmiddag in De Skâns (theateringang). Iedereen uit Opsterland mag meedoen. Er wordt in drie rondes gespeeld om vleesprijzen. Entree: 6 euro (incl. 2 consumpties).