Afbeelding

Waddenfilm: Silence of the Tides

Gorredijk Filmhûs De Gordyk vertoont op woensdag 25 januari (14.00 uur) de film ‘Silence of the Tides’. Dit is een film die in- en uitademt met de getijden van het internationale werelderfgoed De Wadden, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Entree: 7,50 euro; donateurs 5 euro (contante betaling).

‘Us Man’ in De Kiekenhof

Nieuwehorne Toneelgezelschap Breinroer speelt op zaterdag 21 januari (20.00 uur) het tweeluik ‘Us Man’ in De Kiekenhof. Het humoristische stuk is geschreven door Youp van ’t Hek en geregisseerd door de bekende Friese acteur Jan Arendz. De spelers zijn Anneke Hondema, Titia Huisman en Wybe Koldyk. In het eerste deel bereiden twee vrouwen zich in een hotelkamer voor op de toespraak die ze zullen houden tijdens de bruiloft van hun ex-man: ze zijn namelijk allebei de ex van dezelfde man en die dag trouwt hij opnieuw. Tijdens het tweede deel zitten de vrouwen wijn te drinken in de tuin en praten over hun man zoals alleen vrouwen dat kunnen. Maar met de man erbij worden de verhoudingen op scherp gezet. Entree: 17,50 euro (incl. consumptie vooraf).

Bordspellenmiddag

Gorredijk Eijer Producties organiseert op zaterdag 21 januari (13.00-18.00 uur) een bordspellenmiddag. Voor iedereen die houdt van bordspellen of een nieuw spel wil leren. Er zijn spellen als Catan en Risk maar ook moderne zoals Wingspan, Ticket to Ride, Dixit en Terraforming Mars. Wie dat wil mag ook een eigen spel meenemen of meedoen aan een van de spannende sessies van Weerwolven. Daarnaast is er een loterij met toffe prijzen, elke deelnemer krijgt een lot en kan extra loten bijkopen. Deelname: 1 euro (t/m 10 jaar met begeleider).

Fries Symfonie Orkest met Mnnnzngvrngng

Beetsterzwaag Het Fries Symfonie Orkest (FSO) speelt zondag 22 januari (16.00 uur) het nieuwjaarsconcert in de Ontmoetingskerk. Voor zijn nieuwjaarsconcerten werkt het FSO graag samen met muzikanten, dansers en acteurs uit de regio. Eerder werd samengewerkt met onder andere Adri de Boer, dit keer is er samenwerking gezocht met de Mnnnzngvrngng (Mannenzangvereniging) uit Beetsterzwaag. Voor de uitgenodigde gastmusici is het vaak voor het eerst dat ze met orkestbegeleiding spelen. Op het programma staan werken van Reinecke, Mendelssohn, Ponchielli en Strauss door het FSO met daarnaast liederen met orkestbegeleiding waaronder ‘Fûgel' van Adri de Boer, ‘Tourdion' van Attaingnant en ‘Pacem' van Dengler. Kaarten via fso.nl. Entree: 17,50 euro; t/m 17 jaar 10 euro.


Afbeelding