Afbeelding

Meten is weten

Column

Sinds kort voert onze orthomoleculair therapeut EMB-bloedtesten uit. Een aantal klanten heeft dat inmiddels laten doen, ikzelf natuurlijk ook. 

De test geeft veel inzicht, klachten kunnen hierdoor verklaarbaar worden. Soms ervaar je nog geen klachten, maar is uit de test op te maken dat sommige organen (zoals de lever) wel aandacht nodig hebben. Voeding speelt hierbij een grote rol. 

Orthomoleculaire geneeskunde is in tegenstelling tot reguliere geneeskunde gericht op het voorkomen of herstellen van ziekten door het toedienen van voedingsstoffen. Er zijn legio voorbeelden waarbij voedingssupplementen prachtige resultaten geven zonder je lijf te belasten met allerlei chemische middelen met de bijbehorende bijwerkingen. 

Met de test kunnen we je nog gerichter advies geven. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat er een parasiet of schimmel actief is. En hoe is het gesteld met je vrijeradicaalbelasting? Antioxidanten zoals vitamine E of selenium kunnen een mooie bijdrage leveren wanneer je lijf hoog is belast of uit voorzorg. 

Of misschien heb je wel een hoge toxinebelasting en kan een detox helpen met het ontgiften van je lijf. Ook een hoge virusbelasting kan een conclusie van de test zijn. Hoe staat je lijf ervoor wat betreft vitaminen, mineralen, eiwitten of vetten, voedselgevoeligheden, zuurbalans etc. Ook worden er reguliere waarden gemeten en geanalyseerd.

Uiteraard kennen onze orthomoleculair therapeuten hun grenzen en sturen door naar een arts indien ze dat nodig achten. We zijn van plan om nog voor de zomer een consultruimte te realiseren waar onze therapeuten u in alle rust te woord kunnen staan. Ofwel we zijn volop in beweging!

Daniƫlle Bakker

Daans Drogisterij