Afbeelding

De vlag gaat uit in Tijnje

Nieuws

BEETSTERZWAAG De flyers in het dorp hadden hun werk gedaan. De publieke tribune van de raadzaal zat maandagavond vol Tynsters. 

Om te aanschouwen hoe de gemeenteraad veel veren stak op de toch al rijk versierde hoed van het project rond een nieuwe mfa in het dorp. Een project dat in 2014 vanuit het dorp is gestart om zoveel mogelijk voorzieningen te behouden. 

De nieuwe mfa aan de Breewei, bij de sportvelden, biedt straks ruimte aan het dorpshuis, aan de basisschool en aan kinderopvang. De raadsleden hadden niet veel tijd nodig om akkoord te geven voor het benodigde krediet van 5,8 miljoen euro. 

Het leidde tot een donderend applaus van de publieke tribune; ook raadsleden klapten spontaan mee. Dat de investering 1,5 miljoen euro hoger uitvalt dan het maximale budget dat de raad in 2018 had gesteld, leidde tot weinig kritische vragen. Al maakte CDA zich zorgen over de alsmaar duurder wordende plannen. Bareld van der Meer: “Der komme noch mear fan dit soarte projekten. As dit regel wurdt, ha wy noch wol wat te dwaan.” 

Raadsleden wilden graag van woordvoerder Marc Mulder tips over hoe je dit soort mienskipsprojecten kunt laten slagen. Zodat ook andere projecten daarvan kunnen profiteren. Mulder: “Soargje der yn elts gefal foar dat de ferwachtingen oan de foarkant dúdlik delset wurde, dus bettere kaders foarôf. Dan wit elk wêr’t hy oan ta is.” De initiatiefnemers houden het tempo erin. Dinsdag stonden de eerste vervolgafspraken al in de agenda.