Afbeelding
Foto: Grietje van der Reijnst

Honderdste ontbijt Business Breakfast Club

Algemeen

BEETSTERZWAAG Tientallen ondernemers waren donderdagochtend al vroeg uit de veren om in Beetsterzwaag te genieten van een speciaal ontbijtje. Dat doen de ondernemers wel vaker. Ze zijn lid van de Business Breakfast Club Smallingerland. 

De 62 ondernemers begingen iedere derde donderdag van de maand rond 8.00 uur bij een van de leden. Een uurtje netwerken later gaat ieder weer aan de slag voor de normale werkdag.

Donderdag was het de honderdste keer dat de Smallingerlandse Club bijeen kwam. Voor dit jubileumontbijt waren ook de leden van de Business Breakfast Clubs in Heerenveen en Leeuwarden uitgenodigd. 

Ook van de partij waren Commissaris der Koning Arno Brok, ambassadeur Epke Zonderland en Foppe de Haan. De oud-voetbaltrainer was in zijn rol als lid van het Comité van Aanbeveling van de Ronald McDonaldhoeve, op 15 september 2011 ook aanwezig bij het eerste ontbijt van deze netwerkclub.

Het contributiegeld dat de leden jaarlijks betalen gaat naar een goed doel. Marc Stallinga van de Ronald McDonaldhoeve nam donderdag een cheque in ontvangst van 29.375 euro, bijeen gebracht door de gezamenlijke ontbijtclubs van Smallingerland, Heerenveen en Leeuwarden.

In de Hoeve kunnen gezinnen met een zorgintensief kind onbeperkt vakantie vieren. Ook ouders en familie van kinderen die worden behandeld bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag kunnen er terecht. 

www.ronaldmcdonaldhoeve.nl.