Afbeelding

Sinterklaas in Museum Opsterlân

Gorredijk Uitnodiging aan alle kinderen van Opsterland: kom zaterdag 26 november (14.00-16.00 uur) op bezoek bij Sinterklaas in Museum Opsterlân. Het museum is de officiële ambtswoning van de Sint tijdens zijn verblijf in het land. Dit betekent dat hij in het museum slaapt. En op zaterdag heeft hij een dagje vrij en blijft hij thuis om alle kinderen te ontmoeten. De pepernotenmachine draait en het bed van de Sint mag bekeken worden. De toegang is gratis.

De Weefplaats voor sint en kerst

Hemrik Wie op zoek is naar handgemaakte cadeaus van natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen, kan terecht bij Dagbesteding Atelier De Weefplaats (Binnenwei 8). Alles wordt duurzaam, uniek en kleurig gemaakt, van zeepjes omwikkeld met wol tot voddenkleden van gerecycled katoen. Vanaf 6 december is de winkel ingericht in kerstsfeer, dan zijn er vilten engeltjes, sterren of een houten kerststal met vilten popjes. De Weefplaats is open van maandag tot vrijdag (9.30-16.00 uur). Facebook: Dagbesteding Atelier De Weefplaats

Kaartmiddag

Gorredijk Ouderencentrum De Opstee organiseert op woensdag 30 november (13.00 uur) een kaartmiddag in De Skâns. Iedere klaverjasser of schutjasser uit Opsterland mag meedoen, er wordt gespeeld om vleesprijzen.

Finissage Eja Siepman

Beetsterzwaag In Projectruimte-Hoofdstraat 17 is zondag 27 november (14.00-18.00 uur) de finissage van de succesvolle tentoonstelling ‘Tussen traditie en essentie Het beeldend universum van Eja Siepman van den Berg’. Het is de laatste mogelijkheid om haar oeuvre te bekijken. In informele sfeer is er mogelijkheid om met de kunstenaar te spreken. Zij signeert de nieuwe editie van de publicatie ‘Staand meisje Eline’ en er wordt een film over de kunstenaar vertoond.

Skâns Bingo

Gorredijk Vrijdag 25 november (20.00 uur) is het weer tijd voor de Skâns Bingo. Er wordt gespeeld om fantastische prijzen met een hoofdprijs van 150 euro. Aanmelden via info@skans.nl.

Kerstbloemschikdemonstratie

Ureterp Groei&Bloei afdeling Drachten organiseert op zaterdag 26 november (14.00 uur) een kerstbloemschikdemonstratie in De Wier. Bloemstylist Hans Zijlstra is hiervoor uitgenodigd. Entree: leden G&B 5 euro; niet-leden 7,50 euro.