Visitekaartje Thialf

“Kan ik ook alvast december en maart vastleggen, dan is de laatste wedstrijd.” Zelf niet speciaal een liefhebber, ben ik toch op de hoogte van de schaatswedstrijden in ijsstadion Thialf. Daar zorgt onze vaste bezoeker wel voor. Als misschien wel enige Spanjaard komt Jordi dat jaar elke wedstrijd trouw naar hier: allround, sprint, shorttrack, titelwedstrijden. 

Er schaatst nooit een Spanjaard mee, maar hij was fan van Sven. En nog meer van Irene. Mij duizelen zijn verhalen al zonder schaatsen aan. Ik zie het wel in het sportkatern, verontschuldig ik mijn gebrek aan kennis. De eerste keer drukt hij me zijn visitekaartje in de hand en vanwege mijn Spaanse schoonzuster herken ik zijn naam als typisch Catalaans. 

Benvinguts, welkom, breek ik het ijs. Top!, vindt hij. De volgende keren lanceer ik mijn nieuwste uitdrukking: Bona nit, welterusten en Sis plao, asjeblieft. Die kennis heb je dus wel, vindt hij. Zijn kaartje is prachtig om te zien, het lijkt wel een cadeautje. Dat kan kloppen: hij ontwerpt inpakpapier en is een jaar in Nederland gestationeerd.

Na de allround vrouwen houdt hij het voor gezien. Dat het nog niet half vol was in het stadion, pakt hij uit, dat is toch een aanfluiting! Thialf is het Nederlandse visitekaartje! Dus nu maar hopen dat hij terug in Spanje eens een mooi vrouwenschaatsteam bij elkaar ‘ontwerpt’.

info@bedenbrochje.nl