Afbeelding

Blaasorkest De Snippefangers in De Skâns

Gorredijk De Vereniging voor Ouderen in Gorredijk organiseert op zaterdag 8 oktober (14.00 uur) een feestelijk concert in de grote zaal van De Skâns. Te gast zijn de leden van Blaasorkest De Snippefangers uit Bakhuizen. De twintig muzikanten staan onder leiding van Henk Homma. Zij spelen zowel Egerländer-muziek als hits uit de hedendaagse popmuziek. Het orkest beschikt over eigen zangers en zangeressen waardoor er veel afwisseling in de optredens zit. Entree: 12 euro per persoon, inclusief twee consumpties.

Tijdloos in Schurega

Jubbega Op zondag 9 oktober (14.30 uur) geeft Marjolein Meijers, samen met Walter Kuipers en Onno Kuipers, het concert Tijdloos in Kerkje Schurega. De tijd heeft even stilgestaan, maar muziek is van alle tijden. Het trio speelt de mooiste liedjes en deunen uit alle windstreken, te beginnen in Nederland. Liedjes die je bij de strot grijpen. Schoon van eenvoud. Hilarisch herkenbaar, maar zeker niet alleen lollig. Marjolein Meijers raakt het publiek met teksten over liefde, vriendschap en afscheid. Zonder zich te vertillen aan 'de zwaarte van het leven'. Een Rotterdamse twist aan onder andere Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan- en Zweedse muziek. Entree: 10 euro (inclusief koffie en thee). Reserveren is gewenst via kerkjeschurega3@ziggo.nl of 06-1132 3733.

Gordykster BikeFest

Gorredijk Op zondag 9 oktober kunnen moutainbikeliefhebbers zich weer uitleven op het Gordykster BikeFest. Een toertocht waarbij deelnemers zelf de lengte bepalen: 40, 60, 80 of 100 kilometer. De langste afstand start vanaf 8.30 uur. De routes voeren deels door natuurgebied, deels over particulier terrein. In overleg met natuurorganisaties kunnen er maximaal duizend deelnemers meefietsen.

Oerterp sjongt

Ureterp Op zaterdag 8 oktober (20.00 uur) geven drie koren uit Ureterp een optreden in mfc De Wier. Op het podium staan: Gospelkoor The Lighting Stars, Frouljuskoar Hjerres en ’t Oerterper Manljuskoar. Entree: gratis

Feestelijke opening ouderensoos 55+

Jubbega De ouderensoos 55+ in Jubbega start het seizoen op woensdag 12 oktober met een een optreden van het prachtige piratenkoor Storm en Averij uit Muggebeet. Het optreden vindt plaats in mfg De Kompenije. De zaal gaat om 13.30 uur open. Entree: 7 euro.

Vogels rondom ons huis

Beetsterzwaag Jan de Jong uit Joure geeft op dinsdag 11 oktober (14.00 uur) in De Buorskip een lezing over vogels in de directe omgeving van ons huis. De gerenommeerde vogeldeskundige publiceert tweewekelijks een artikel in de Leeuwarder Courant over wat hij in de achterliggende periode heeft waargenomen in de vogelwereld. Organisatie: Soosbestuur van It Klaverblêd.