Afbeelding
Peter TrompMob+31657670189Email:petersfotosennieuws@gmail.coM

Nutsavond met The Sugar Berries

Gorredijk Donderdag 13 oktober (20.00 uur) treden The Sugar Berries tijdens een avond van ’t Nut op in De Skâns met muziek uit het meest swingende tijdperk ooit: de jaren twintig tot en met vijftig van de vorige eeuw. Hun repertoire bestaat uit aanstekelijke nummers en sfeervolle standards. Ook zingen ze grappige vertalingen van songteksten die tegenwoordig weer actueel zijn. The Sugar Berries omschrijven zichzelf als ‘retroband’ met een cabareteske, eigen stijl. Toegang: 10 euro (geen pin), Nutsleden gratis.

Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie

Oldeberkoop Bij de Stellingwarver Schrieversronte zijn tot en met 15 oktober bodemvondsten te zien die zijn aangetroffen rond de vier schansen Blesserbrug, Bekhof, Breeberg en Zwartendijksterschans. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag (13.00-17.00 uur). Entree: gratis. De expositie is onderdeel van het programma Herdenking Rampjaar Friese Waterlinie 2022-2023. Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Nederland tegelijkertijd in oorlog raakte met Frankrijk, Engeland en de bisschoppen van Münster en Keulen. Het rampjaar 1672-1673 wordt landelijk herdacht en beleefd met festiviteiten en activiteiten. Vanaf nu organiseert de werkgroep Waterlinie van de stichting De Grijpvogel diverse activiteiten.
friesewaterlinie.nl

Bingo

Hemrik Op zaterdag 8 oktober (20.00 uur) organiseert HVC weer een gezellige bingo in De Bining in Hemrik. De superhoofdprijs is een cadeaubon van supermarkt Jumbo ter waarde van 400 euro.

Griet en Piter in De Skâns

Gorredijk Piter Wilkens en Griet Wiersma zijn twee van Frieslands bekendste artiesten. Dit duo verzorgt zondag 9 oktober (15.00 uur) in De Skâns een gezellige middag. Piter en Griet zijn al meer dan 40 jaar geliefde en gelauwerde artiesten. In Friesland, maar ook daarbuiten. Solo hebben deze twee al heel wat cd’s en dvd’s op hun naam staan. Onlangs kwam Piter met zijn solo-cd ‘De Laitsjende Feniks’ en het prachtige boek ‘Het Beerenburg Evangelie’. Griet presenteerde onlangs haar nieuwe album ‘Oars As Oars’, een titel die verwijst naar de diversiteit van de inhoud. Omdat Griet ook veel Engelse country zingt, was al langer de vraag uit het publiek naar een tweetalige cd. Dit heeft Griet nu beantwoord met het prachtige nieuwe album. Deze twee Friese rasartiesten verzorgen een middag heerlijk uit de sleur. Met de oude bekende luisterliedjes, meezingers en prachtige duetten. Omrand met lachen om komische typetjes. Entree: 15 euro (incl. consumptie). skans.nl

Benefietconcert grannies2grannies

Tijnje Op zondag 9 oktober (15.00 uur) treedt Friersk op in de PKN-kerk (Rolbrêgedyk 6). De opbrengst van het concert gaat naar grannies2grannies, de Friese oma’s die zich inzetten voor een huizenproject voor oma’s in Uganda die voor hun kleinkinderen zorgen. Friersk zijn Chris Kalsbeek en Geert Veldstra: twee ervaren muzikanten die het verhaal laten horen van de Ierse kusten en de Fryske greiden, met de charme van de hobo en de betoverende klanken van de Keltische harp in combinatie met krachtige zang en bijzondere Friese teksten. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen, waaronder Afrikaanse sieraden. Bij de granniesstand zijn Afrikaanse artikelen te koop. Entree: 10 euro inclusief koffie/thee.

Steven Jouwersma in SYB

Beetsterzwaag Steven Jouwersma geeft op vrijdag 7 oktober (18.00 uur) een eindpresentatie in Kunsthuis SYB. De afgelopen weken werkte Steven aan de installatie ‘Je vergeet jezelf nog eens', een uitspraak van Stevens moeder tijdens gesprekken met hem. De presentatie bestaat uit een 16-paneels beschilderd kamerscherm Piepbeestjes (werktitel), een videowerk Attention on attention (werktitel) en een serie vibrerende sculpturen. Deze nieuwe werken zijn het resultaat van een onderzoek naar de mentale staat die nodig is om ‘jezelf te vergeten'. Ook deed Steven onderzoek naar en bezocht hij snoezelruimtes in Beetsterzwaag. De kunstwerken zijn ook op zaterdag 8 en zondag 9 oktober (13.00- 17.00 uur) te bekijken.