Afbeelding

Eja Siepman van den Berg

Beetsterzwaag Theo van den Heuvel (Bronsgieterij Atelier80) en Bert Looper (Stichting Beheer Beeldencollectie Eja Siepman van den Berg) geven op zondag 2 oktober (14.00 uur) in de dorpskerk van Beetsterzwaag lezingen over het werk van Eja Siepman van den Berg. Aansluitend is de tentoonstelling ‘Tussen traditie en essentie’ in Projectruimte-Hoofdstraat 17 te zien, met aandacht voor uiteenlopende aspecten van het beeldhouwkundige oeuvre van de kunstenaar; een retrospectief overzicht van haar oeuvre, met sculpturen uit de jaren 1964 tot en met 2022.
projectruimte-hoofdstraat17.com 

Ramblin’ Boots

Oldeberkoop Op zondag 2 oktober (14.30 uur) geeft de countryformatie Ramblin' Boots een 'semi-akoestisch' optreden in het grand café van mfA MeJander. Ramblin' Boots is een veelzijdige countryband, zowel in muziek als in samenstelling. Met vingervlugge fiddlelicks, prachtige pedal-steelpartijen, fingerpickin' gitaar en een prachtige meerstemmigheid brengt Ramblin' Boots de countrymuziek tot leven: traditionele en moderne countrymuziek, bluegrass, countryrock, en rock-'n-roll. Naast covers ook veel eigen muziek. Entree: 10 euro.

Kom Erbij in Ureterp

Ureterp Meer samen, minder alleen. Dat is de insteek van Samen@Ureterp, een plek in De Wier om andere mensen te ontmoeten en leuke en informatieve activiteiten te ondernemen. Bedoeld voor inwoners van Ureterp (en omstreken) of medewerkers van een organisatie. Kennismaken is mogelijk op 4 oktober (9.30-11.30 uur). De koffie staat dan klaar. Vooraf aanmelden hoeft niet, informatie is te vinden op 06-4375 9440 of samenureterp@stjoer.frl.

Hans Berghuis in Galerie Mildam

Mildam Hans Berghuis is een portretschilder, figuratief fijnschilder, soms symbolisch, soms spiritueel die mens en/of dier altijd centraal stelt. Vogels zijn een geliefd onderwerp, maar ook de mens in een sterk en snel veranderende wereld. Het werk van Berghuis is te zien bij Galerie Mildam van 2 oktober tot en met 18 december. De opening is op zondag 2 oktober (14.15 uur) door kunstenares Dineke Hoekstra-Greve. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag (14.00-17.00 uur). Elke eerste zondag van de maand is er Open Huis en zijn alle kunstenaars zelf aanwezig.

Matthews Baartmans Conspiracy 

Lippenhuizen Vorig jaar gaf Iain Matthews een soloconcert in de Piterkerk voor een beperkt aantal bezoekers. Op zondag 2 oktober (14.30 uur) komt Matthews opnieuw naar Lippenhuizen, dit keer samen met gitarist en singer-songwriter BJ Baartmans. Van The Matthews Baartmans Conspiracy verscheen in 2021 het goed ontvangen album Distant Chatter; americana met een avontuurlijk, kleurrijk en prettig gruizig randje. De songs kenmerken zich door opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich in het oor wurmende gitaarlijntjes. Entree: 12,50 euro. Reserveren is noodzakelijk via piterkerklippenhuizen.nl