Lancering Yn Beweging-platform in Opsterland

Yn Beweging is een online platform waarop Friezen toegang krijgen tot alle mogelijkheden op het gebied van sporten en bewegen, lokaal en provinciaal. Volgens Sport Fryslân is het een uniek platform in Nederland dat inwoners ondersteunt bij het vinden van en deelnemen aan passende sportactiviteiten. 

Als eerste

De gemeente Opsterland was vorige week de eerste Friese gemeente die aanhaakt op het platform, later in de week volgde de gemeente Súdwest-Fryslân. De app geeft een overzicht van het beweegaanbod in de regio. Iedereen die zin heeft om te sporten en naar mogelijkheden en activiteiten zoekt, kan deze in de app vinden. 

Sport Fryslân noemt het zelf een soort Tinder voor sportactiviteiten, die niet alleen helpt om mensen fysiek in beweging te krijgen, maar ook voor de bevordering van sociale contacten. 

Startpunt

Het platform is het startpunt van beweing voor actieve en minder actieve inwoners. Verenigingen, professionele sportaanbieders en vriendengroepen kunnen zelf hun aanbod op de app plaatsen. Anne Jochum de Jong, directeur van Sport Fryslân, overhandigde vorige week de app aan wethouder Libbe de Vries van de gemeente Opsterland. Hij vinkte op een grote kaart Opsterland af: ‘Check! Wij doen mee!’.

Sport Fryslân rolt de app Yn Beweging het komende jaar in alle achttien Friese gemeenten uit. De app is te downloaden in de appstores. Ook buiten de provincie is al belangstelling voor deze app.