Afbeelding

Vogels tellen in Terwispel

Terwispel Op zaterdag 1 oktober (8.00-12.00 uur) organiseren vogelringstation Menork en Natuurvereniging Geaflecht een vogeltelmoment in de Venebuurt bij Terwispel. Op die dag worden op circa 150 locaties in het hele land vogels geteld. Op plaatsen waar veel vogeltrek te zien is, tellen vogelaars jaarlijks alle verschillende soorten en hun aantallen. Geaflecht en Menork doen dit vanaf de polderdijk aan de Schipsloot in het gebied Venebuurt, met een ruim uitzicht op de Hege Geasten en de Bouwerspolder. Menork gaat er ook vogels ringen. Voor publiek is dit een bijzondere gelegenheid om trekvogels van dichtbij te bekijken. Publiek is welkom. De locatie is te bereiken door in Terwispel aan de noordzijde van de Nieuwe Vaart Kolderveen in te gaan tot net over de flapbrug. Vanaf daar is het nog circa 500 meter lopen. Deelname: gratis.

Michael Prins op Muziekpodium

Bakkeveen Zaterdag 1 oktober (20.30 uur) organiseert Muziekpodium Bakkeveen in samenwerking met Optisport Dúndelle een concert van de Nederlandse singer-songwriter Michael Prins. Hij won in in 2013 het televisieprogramma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en brak met de hitsingle ‘Close To You’ definitief door. Hij produceerde inmiddels ook een tweede en derde studioalbum. Michael Prins blijft trouw aan zijn typerende songwriting, maar kiest steeds een andere muzikale vorm. Met deze authenticiteit blijft hij op zowel zijn albums als op het podium boeien. Entree: 20 euro. Reserveren: muziekpodiumbakkeveen.nl.

Rommelmarkt Wijnjewoude 

Wijnjewoude Op woensdagmiddag 5 oktober (14.00-18.00 uur) is er in Wijnjewoude de laatste rommelmarkt van dit seizoen op het evenemententerrein aan de Te Nijenhuiswei. Een gezellige rommelmarkt waar van alles te koop wordt aangeboden. Kosten per staanplaats: 4 euro. Reserveren is niet nodig. Standhouders zijn vanaf 13.00 uur welkom.

We Want More in Witte Kerk

Hemrik Op zondag 2 oktober (15.00 uur) treedt Vocalgroup We Want More op in de Witte Kerk Hemrik. Het koor uit Heerenveen, opgericht in september 2020, bestaat uit 28 ervaren zangers en zangeressen. Het repertoire omvat de mooiste pop- en rockhits van onder andere Andra Day, Aerosmith, Coldplay, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Simply Red en Queen. Naast enkele a-capellanummers wordt er ook met begeleiding van piano, keyboard, gitaar en/of band gezongen. De koornummers worden afgewisseld met verrassende solo’s en duetten. Entree: 10 euro (inclusief koffie of thee). Reserveren: wittekerkhemrik.nl. Pinnen is niet mogelijk.

Musicaltalent gezocht

Gorredijk Eijer Producties is gestart met de repetities voor de grote musicals. Voor de allerjongste musicalsterren starten binnenkort de lessen DZT Basis om talenten voor te bereiden op alles wat ze kunnen verwachten bij een echte productie. Bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar die nog net niet oud genoeg zijn om mee te spelen in een van de producties. Deelnemers krijgen les in dans, zang en toneel. Aan het eind maken ze een presentatie die ze ook echt gaan opvoeren. Aanmelden voor een proefles kan via eijerproducties.nl

Parkenrondleiding Beetsterzwaag 

Beetsterzwaag Op zondag 2 oktober (14.00 uur) organiseert de Tropische Kas voor de laatste keer dit jaar een rondleiding door de Lycklamatuinen. Met hun bladeren in alle denkbare herfsttinten maken de vele bijzondere en oude bomen dit park tot een stemmig plaatje. Het park behoorde ooit toe aan de familie Lycklama à Nijeholt. De gids vertelt over de aanleg van de parken en over de bomen, zaden, bolletjes, planten en de kunst. tropischekas.nl 

Wandelen bij Kerkje 1621

Hoornsterzwaag Op zaterdag 1 oktober organiseert Kerkje 1621 haar jaarlijkse wandeltocht. De route voert door de bossen van Hoornsterzwaag en Jubbega. Deelnemers kunnen vijf of tien kilometer wandelen. De start (9.30-10.30 uur) is aan de Schoterlandseweg 95 in Hoornsterzwaag. Deelname: 5 euro, inclusief consumptie. Halverwege de route is er koffie, thee en soep. Informatie: Cor de Vries (06-511 96 361).