Afbeelding

Kerken houden grote inzamelingsactie voor Oekraïne

Nieuws

GORREDIJK Onder de oproep ‘Laat uw hart spreken’ is de Raad van Kerken, Gorredijk en omstreken, gestart met een grootscheepse inzamelingsactie voor Oekraïne. De actie loopt tot en met zondag 16 oktober. 

Volgens de Raad van Kerken weet iedereen hoe hoog de nood is in dit door oorlog geteisterde land. Door de mobilisatie die is afgekondigd door Poetin lijkt aan deze oorlog nog geen einde te komen. In Oekraïne begint de winter al in oktober en de winters zijn daar altijd heel streng. Aan bijna alles is behoefte. 

De Raad van Kerken hoopt dat velen hun hart laten spreken en aan deze actie meedoen. Wat aangeleverd kan worden: houdbaar voedsel, winterkleding voor vrouwen , mannen en kinderen, slaapzakken en dekens e.d., hygiëne en medische artikelen. Alles moet natuurlijk schoon zijn en van goede kwaliteit. 

De kerkenvragen om de spullen aan te leveren in stevige dozen met op de doos een vermelding van wat er in zit, om het sorteren eenvoudiger te maken. 

In de tweede helft van oktober of begin november zullen alle spullen per vrachtwagen naar het Oosten van Polen worden vervoerd. Daar worden de goederen overgenomen door een Oekraïense hulporganisatie die zorg draagt voor transport richting het noordoosten van Oekraïne. 

Alle kerken die aangesloten zijn bij de Raad van Kerken, Gorredijk e.o., doen mee. Er zijn maar liefst zeven aanleverpunten: 

R-K kerk, Ra’anana 25, Gorredijk
Ontmoetingskerk Gorredijk
Lokaal aan de Tsjerkeleane Langezwaag (op zaterdag 1, 8 en 15 oktober tussen 10 en 12 uur)
Kerk Mildam
MFC De Kompenije, Ericalaan 24-A, Jubbega
‘De Vallei’ Schoterlandseweg 20 Nieuwehorne (vanaf 2 oktober);
De Buorren 53 Lippenhuizen en Ikesingel 16 in Hemrik; beide van 10 tot en met 15 oktober van 16.00 tot 18.00 uur