Loop Terwispel

Terwispel De zomervakantie sportief aftrappen kan met de Loop Terwispel op zondag 10 juli. Twee jaar lang kon het evenement niet doorgaan, dit jaar wordt het een groot sportief feest. Er wordt gerend langs de mooiste plekjes met de 4 mijl (6,4 km) of de 10 kilometer. Voor kinderen is er de kidsrun: een halve mijl (800 m) of een hele mijl (1.600 m) en ook racerunners zijn van harte welkom. Inschrijven kan via mijninschrijving.nl. Deelname: 7,50 euro; kidsrun gratis (wel inschrijven).

Coverband Northmen

Tijnje Zaterdag 9 juli (20.00 uur) speelt coverband Northmen in café Overwijk. Northmen uit Akkrum toerde tot voor kort onder de naam So What door het land. Na de coronaperiode en een bandwisseling heeft de band besloten een nieuwe naam te nemen: Northmen. Ze spelen onder andere werk van ABBA, R.E.M., De Dijk, Golden Earring en Counting Crows. De toegang is gratis.

Vocalibre zingt Bach

Beetsterzwaag Op 10 juli (19.00 uur) verzorgt Vocalibre een cantatedienst in de Ontmoetingskerk. In het programma is het vijfstemmig motet ‘Jesu, meine Freude’ van Johann Sebastian Bach opgenomen. Een motet is een geestelijke tekst op een niet-liturgische geestelijke melodie. Jochem Schuurman begeleidt het koor op een kistorgel in barokstemming. Naast het motet zingt het koor psalmen uit het oude Duitse Becker-Psalter met harmonisaties van Heinrich Schütz.

Arjan Lubach In Concert (try-out)

Gorredijk Voor de laatste voorstelling van het theaterseizoen staat in De Skâns op woensdag 13 juli (20.15 uur) Arjan Lubach op het programma met de try-out van ‘In Concert’. Deze nieuwe show bestaat uit nieuw materiaal gecombineerd met al bestaande teksten. Entree: 22,50 euro (incl. consumptie). Kaarten via skans.nl.

Afsluiting seizoen Brassband Opsterland

Bakkeveen Brassband Opsterland sluit op zaterdag 9 juli (17.00 uur) het seizoen feestelijk af met een concert. Het concert wordt gehouden op het parkeerterrein van Plaza. Medewerking is er ook van de eigen Koperbende.

Eindpresentatie Sol Archer

Beetsterzwaag Zondag 10 juli (15.00 uur) sluit Sol Archer zijn werkperiode bij Kunsthuis SYB af met een eindpresentatie. Hij werkte met zangeres Jeanette Huizinga en vrijwilligers van de Tropische Kas aan een soundscape, gebaseerd op 19e-eeuwse muzikale transcripties van Braziliaanse dierengeluiden uit het archief van Instituto Hercule Florence in Brazilië.

Flaeijel zoekt Deutz

Oudehorne Voor het jaarlijkse Flaeijelfeest op 24 september zoekt de organisatie liefhebbers van het trekkermerk Deutz. Er komt een tentoonstelling van dit merk met motoren, oude werktuigen en materieel uit de wegenbouw en oude Deutz-tractoren. Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met een merkthema op het trekkerterrein, Deutz wordt als eerste uitgelicht. Aanmelden kan via flaeijel.frl.