Afbeelding

Hynstedei Wynjewâld

Wijnjewoude Op het terrein aan de Merkebuorren barst zaterdag 2 juli (12.00 uur) Hynstedei Wynjewâld los met 24 rubrieken. Aan het evenement doen officieel geregistreerde tuigpaardrijders evenals regionale rijders met Friese paarden mee. Voor elke groep zijn verschillende rubrieken, rubriekswinnaars krijgen een enveloppe met inhoud. Daarnaast is er een rubriek voor tuigpaarden onder zadel en een speciale rubriek voor kinderen die met hun pony in fantasievolle aanspanning rijden. Naast het bestuur werken vele vrijwilligers mee aan de Hynstedei. Het evenement wordt daarnaast mogelijk gemaakt door vele sponsoren uit Wijnjewoude en omgeving. Tijdens het evenement wordt een verloting gehouden met aantrekkelijke prijzen. De entree voor het tuigpaardenevenement is gratis.

Avondfiets4daagse

Wijnjewoude De Avondfiets4daagse wordt gehouden op 5, 6, 7 en 8 juli (dinsdag t/m vrijdag). Inschrijving en start is tussen 18.30 en 20.00 uur bij hotel-restaurant De Stripe. Er worden fietsroutes uitgezet tussen de 25 en 30 km door de prachtige en bosrijke omgeving. Deelnemers mogen zelf kiezen hoeveel avonden ze fietsen. De Avondfiets4daagse wordt georganiseerd door VVV Wijnjewoude. Meer info via 06-23404925.

Expositie Fransje Versloot

Nij Beets Schilderijen van Fransje Versloot zijn in de maanden juli en augustus te zien bij het Sudergemaal. Het Sudergemaal is open op zaterdag en zondag (13.30-16.30 uur). damshus.nl

Varen met de turfbok

Nij Beets Zaterdag 2 juli (13.30 uur) is er weer gelegenheid om met de turfbok van It Damshûs te varen. Ditmaal gaat de tocht door de prachtige natuur rondom het Ald Djip. Opstapprijs: 12 euro; kinderen 6 euro. Reserveren is noodzakelijk via 06-30628818.

Bingo

Jubbega Bingogroep De Rollende Balletjes organiseert op vrijdag 1 juli (20.00 uur) de laatste bingo van dit seizoen in De Kompenije. Er worden tien rondes gespeeld en omdat het de laatste keer van het seizoen is, zijn er extra prijzen. Daarnaast is er een verloting.

Rommelmarkt

Wijnjewoude Op elke eerste woensdag van de maand wordt er op en bij het Evenemententerrein aan de Te Nijenhuiswei een rommelmarkt gehouden. De eerstvolgende editie is op woensdag 6 juli (14.00-18.00 uur). Een staanplaats kost 4 euro; reserveren is niet nodig. Voor standhouders gaat het terrein om 13.00 uur open.

Vlooienmarkt

Bakkeveen Zaterdag 2 juli (7.00-13.00 uur) is het weer tijd voor de grootste openluchtvlooienmarkt in het Noorden. Maximaal zeshonderd standhouders worden toegelaten. Zij zorgen voor een altijd weer verrassend en divers aanbod waaronder antiek, curiosa, gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Parkeren kost 1 euro, de markt is gratis. Voor standhouders is reserveren verplicht, dit kan via bakkeveen.nl/markt.