Afbeelding
eigen foto

327 deelnemers op Wandeldag Oldeberkoop

Sport

OLDEBERKOOP De 16e wandeldag Oldeberkoop trof het zaterdag met prima wandelweer. Dat zorgde ook voor een goede opkomst, 327 wandelliefhebbers startten vanuit de voortuin van Lunia.

 Aan het motto van de organisatie: ‘rust, ruimte en natuurschoon’ kon op deze manier prima gestalte worden gegeven. De complimenten over de kwaliteit van de afwisselende route, de pleisterplaatsen met verzorging en de organisatie waren talrijk.

Al voor de klok van acht stond een flinke groep wandelaars in de startblokken klaar. Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 25, 30 en 40 km routes. Voor deze drie langere afstanden kozen 120 wandelaars. De dik 200 deelnemers die voor een kortere route kozen, startten vaak ook wat later. Enkele deelnemers pakten ‘Oldeberkoop’ mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse.

De route voerde via het land van boer Hof naar de Tjongerkanaaldijk. Vervolgens werd een klein deel van de Delleburen meegenomen om vervolgens via het Diaconieveen op Egypte uit te komen. Hier was een pleisterplaats ingericht. De langere afstanden wandelden vervolgens door richting Balkweg, bos Ontwijk bij Donkerbroek en daarna via centrum Makkinga richting Schaopedobbe onder Elsloo.

Op de pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat drinken en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd.