Feestelijk concert Nij Talint Orkest Opsterland

Nij Beets Op 26 maart begon een groot avontuur voor een enthousiaste groep nieuwe muzikanten met het Nij Talint Orkest Opsterland. Ze gingen de uitdaging aan om een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. Op hun beurt leverden de Opsterlandse muziekverenigingen muzikanten om de nieuwe muzikanten te ondersteunen. Het Nij Talint Orkest repeteerde tien weken onder leiding van Guus Pieksma. Zaterdag 18 juni (14.30 uur) spelen ze voor het eerst voor publiek. Tijdens het feestelijk concert is er ook een optreden van jonge muzikanten uit de regio en geven muziekverenigingen acte de présence. Gast is entertainer Folkert-Hans Tolsma.

Feestweek THOR 100

Lippenhuizen In het kader van THOR 100 jaar is er op donderdag 16 juni (17.00 uur) een borreluurtje met Foppe de Haan. De Haan was 12 jaar toen de voetbalafdeling van THOR werd opgericht, mede door het succes van zijn schoolklas. Hij vertelt over zijn herinneringen. Aansluitend is er een pubquiz. Vrijdag (21.00 uur) speelt de coverband One Shot! in de tent. Kaarten: 15 euro; tot 18 jaar 10 euro. Zaterdag 18 juni (11.30 uur) is er Foodfest met foodtrucks, streekmarkt en livemuziek. Kinderen zijn verkleed als levende standbeelden (13.00-14.30 uur) en Kitty Hagen is met haar circus in de feesttent (15.00-18.00 uur).

Dorpsfeest Boornbergum/Kortehemmen

Boornbergum/Kortehemmen Zaterdag 18 juni (9.30 uur) is er in het kader van het dorpsfeest een optocht met praalwagens. Ook zijn er vele losse acts te zien tijdens de optocht die worden vergezeld door muziek van Looft den Heer. De optocht start vanuit Kortehemmen. Daarnaast op het feestprogramma op donderdagavond (19.00 uur) een pubquiz, op vrijdag sport en spel voor basisschoolkinderen, survival (19.00 uur) en coverband Kings of Diamonds (21.00 uur). Op zaterdag zijn er volksspelen (13.30 uur) en wordt de optocht om 19.30 uur herhaald. Coverband Bamm Bamm sluit de zaterdag af (21.00 uur). Onder het thema ‘Het feest gaat door’ is op zondag 19 juni (10.30 uur) een tentdienst met spreker Evert van Wieren en muziek van de band Our Own. Voor kinderen tot 4 jaar is er oppas in De Hof. Na de dienst is er koffiedrinken. Facebook: dorpsfeestboornbergum

Dansavond

Beetsterzwaag De NAS organiseert op zaterdag 18 juni (20.00 uur) een dansavond in De Buorskip. Dit keer is de muziek van orkest Très Chic.

Boekenmarkt Lintjo

Oldeberkoop Korfbalvereniging Lintjo organiseert op zaterdag 18 juni (10.00-12.30 uur) op sportpark Lunia een boekenmarkt. De opbrengst is voor het onderhoud en afschrijving van het kunstgrasveld. Naar schatting negenduizend boeken worden te koop aangeboden. Het is een compleet nieuw aanbod zonder restanten van vorige boekenmarkten.

Rein Pieter Toernooi

Tijnje Na twee jaar afwezigheid wordt op zaterdag 18 juni (9.00 uur) weer een Rein Pieter Reinsma Toernooi bij vv Tijnje gehouden. Jeugdteams uit de wijde omgeving spelen dan om het plezier en de bekers. Het ochtendprogramma is voor de kabouters en pupillen, 's middags komt de oudere jeugd in actie. Tijdens het toernooi is het sportpark rookvrij en ook wordt er fruit beschikbaar gesteld door gemeente Opsterland en sponsor Albert Heijn Gorredijk. Er wordt nog gekeken of in de namiddag het seniorentoernooi kan worden gespeeld. Kijk hiervoor op reinpietertoernooi.nl

Tentdienst

Hoornsterzwaag In het kader van het dorpsfeest Hoornsterzwaag/Jubbega is er op zondag 19 juni (10.00 uur) een tentdienst in de tent achter obs It Bûtenplak (Aise Bruggenswei 20). De voorgangers Ineke Baron en Piet Hulshof spreken over het thema ‘Land in zicht!’. Muzikale medewerking is er van zanggroep United in Christ uit Noordwolde. Er is ook aandacht voor de kinderen, dus een dienst voor jong en oud.

Vlooienmarkt

Bakkeveen Zaterdag 18 juni (tot 13.00 uur) is rond de sportterreinen de grootste openlucht vlooienmarkt van Noord-Nederland. Er zijn zeshonderd standhouders met een verrassend divers aanbod. De markt is gratis toegankelijk, parkeren kost 1 euro. Voor standhouders is boeken verplicht via bakkeveen.nl/markt.