Afbeelding

Voorlopig geen extra zonneveld Nij Beets

Nieuws

NIJ BEETS De Wind Groep uit Drachten zet een plan voor een klein zonneveld in het centrum van Nij Beets voorlopig in de ijskast, zo bleek maandagavond in de gemeenteraad. 

De projectontwikkelaar werkt wel aan de voorbereiding van een bouwplan met zes vrij uit te geven kavels aan de Geawei. De Opsterlandse gemeenteraad ging maandag akkoord met de Nota van Uitgangspunten, de start van de bestemmingsplanprocedure. 

Op de website van de Wind Groep staat echter een kaartje van dit plan. Hierop is te zien dat achter deze woningen, in de bocht van het Polderhoofdkanaal, ook een klein zonneveld is getekend. De fractie van de FNP had hierover twee weken geleden in de oriĆ«nterende raadsvergadering vragen gesteld. 

Uit antwoorden van het college van B en W blijkt dat dit zonneveld een op zichzelf staand plan is, dat ook geen onderdeel is van het bestemmingsplan voor de woningen. Op dit moment is er bij netbeheerder Liander echter onvoldoende netwerkcapaciteit om deze voorziening op het net aan te kunnen sluiten. 

Bovendien ervaart de Wind Groep volgens het college in de mienskip van Nij Beets ook niet veel enthousiasme voor het plan. Te weinig in ieder geval om er op korte termijn mee door te gaan.