Geen succes op EK voor Ausma 

Lippenhuizen Judoka Natascha Ausma uit Lippenhuizen heeft op het EK in de Bulgaarse hoofdstad Sofia geen potten kunnen breken. In de klasse tot 78 kilogram werd ze al in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze moest haar meerdere erkennen in de Italiaanse Alice Bellandi, al was daar wel een verlenging voor nodig. 

De snelle uitschakeling was voor Ausma een grote teleurstelling. Begin april haalde ze een bronzen medaille op de Grand Slam in Turkije. Ze had zich vooraf  dan ook gerekend als een van de medaillekandidaten op het EK, liet ze eerder aan Omrop Fryslân weten. Ze was als achtste geplaatst.    

Na het mislopen van de Olympische Spelen raakte Ausma vorig jaar geblesseerd waardoor ze ook het WK miste. Na een lange blessure kwam ze in februari voor het eerst weer in actie op het internationale podium. Vanaf nu richt Ausma zich op de Olympische Spelen in 2024. Om in Parijs mee te kunnen doen, moet Ausma zoveel mogelijk punten halen. Die puntenrace begint in juli bij de Grand Slam in het Hongaarse Boedapest. Om zich te kwalificeren voor de Spelen moet Ausma uiteindelijk bij de beste zestien op de wereldranglijst staan. En ze moet meer punten halen dan haar Nederlandse concurrente Guusje Steenhuis. Per gewichtsklasse mag Nederland maar één judoka afvaardigen.