Gordykster Merk en kermis

Gorredijk De laatste keer was in mei 2019; na de coronapauze van twee jaar wordt op zondag 8 mei (9.00-16.00 uur) de voorjaarseditie van de Gordykster Merk gehouden. Er is een groot aanbod, de kramen staan opgesteld aan de Langewal, Brouwerswal, Formanjestrjitte en door de gehele Hoofdstraat. Sinds 2017 wordt de markt op zondag in plaats van op maandag gehouden. Deze dag zijn ook de winkels open. Naast de braderie met jaarmarkt is er van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei de traditionele kermis op het Marktplein. Op vrijdag 6 mei (16.30-18.00 uur) is er de Prikkelarme Kermis voor mensen die niet goed tegen muziek en felle lampen kunnen. Zaterdag 7 mei (vanaf 14.00 uur) komt Lange Gust met zijn reuzenstep naar de kermis. Hij verzorgt staatanimatie met onder andere jongleren en improviseren. Voordeelbonnen voor de kermis zijn te vinden op facebook.com/KermisGorredijk.

Vlooienmarkt

Bakkeveen Op zaterdag 7 mei (7.00-13.00 uur) wordt de grootste openluchtvlooienmarkt weer gehouden op de terreinen rond Dúndelle. Er worden zeshonderd standhouders verwacht. Zij bieden een keur aan spullen waaronder antiek en curiosa, gebruiksgoederen, kleding en gereedschap. De toegang is gratis, parkeren vlak naast de markt kost 1 euro. Voor standhouders is boeking verplicht via bakkeveen.nl/markt

Bloemenmarkt

Wijnewoude Het koor Looft den Heer organiseert op zaterdag 7 mei  (9.00-12.00 uur) de jaarlijkse bloemenmarkt bij de Muziekkoepel (Merkebuorren 34). Hét moment om potten en borders weer fleurig te vullen of een bloemetje te halen voor Moederdag.

Feestelijke heropening Wâldhûs

Wijnjewoude Het Wâldhûs wordt op zaterdag 7 mei (14.00 uur) feestelijk heropend. De appartementen voor ouderen zijn grondig aangepast, geïsoleerd en zorggeschikt gemaakt. In samenwerking met WEN en Elkien zijn zonnepanelen geplaatst. Ook de ingang en gevel kregen een facelift. In maart zijn de werkzaamheden afgerond. Tijdens de heropening is er een hapje en drankje en muziek. In verband met de privacy is het niet mogelijk het gebouw van binnen te bekijken.

Koffieochtenden en inloopmiddagen

Gorredijk De afgelopen twee jaren zijn voor mensen soms best eenzaam geweest, er is behoefte aan ontmoeting. In die behoefte voorziet de Ontmoetingskerk met een koffieochtend op elke tweede woensdag van de maand; de eerste keer is op woensdag 11 mei (9.30-11.30 uur). Iedereen is welkom in de kerkzaal voor een praatje en gratis kop koffie. Daarnaast is de kerk elke derde zaterdag van de maand open voor wie even de stilte wil opzoeken of een kaarsje wil branden. Ook is er gelegenheid voor ontmoeting. De eerste keer is zaterdag 21 mei (14.00-17.00 uur)

Meet Up Café maakt doorstart

Gorredijk Na een onderbreking van meer dan twee jaar gaat het Meet Up Café weer van start op woensdag 11 mei (20.00 uur) in muziekcafé De Compagnon. Het Meet Up Café is een maandelijkse ontmoeting (iedere tweede woensdag van de maand) voor inwoners uit Gorredijk en omliggende dorpen. Bezoekers zijn zowel mensen die hier hun wortels hebben en al lang hier wonen, alsook mensen die hier nieuw zijn komen wonen omdat ze bijvoorbeeld hun land hebben moeten verlaten door oorlog. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een thema, dit keer is dat 'vrijheid'. Wat betekent vrijheid voor ons, waar denken we aan en hoe is dat bijvoorbeeld voor iemand die is gevlucht uit Eritrea, Syrië of meer recent uit Oekraïne. Naast gesprekken is er livemuziek in de vorm van een optreden van Jan de Vries en Jan Frederiks, zij spelen op trekzak en doedelzak. Meet Up Café is vrij toegankelijk. Voor de pandemie trok het café veertig tot zestig bezoekers per avond.

Cursus Mindful Wandelen in Opsterland

Gorredijk Coach en trainer Tina Kuipers start binnenkort een cursus Mindful Wandelen door rustige natuurgebieden en over particuliere terreinen in Opsterland. De cursus is zo opgezet dat iedereen mee kan doen. Naast wandelscholing is er aandacht voor ontwikkeling van lijf en geest met mindfulness en ademhalingstechnieken, conditie-, kracht- en balansoefeningen. Doel is om meer energie en minder stress te ontwikkelen. noordergrond.com