Afbeelding

Uniek dubbelconcert

Ureterp Op zaterdag 7 mei (20.00 uur) wordt in De Wier een uniek dubbelconcert gegeven door Fanfare Oerterp en het Fries Senioren Orkest (FSO). Het FSO bestaat veertig jaar en telt zeventig leden, waarmee het een van de compleetste korpsen in de regio is. Het korps, dat in Ureterp repeteert, staat onder leiding van Jouke Hoekstra, ook dirigent van het Frysk Fanfare Orkest. Fanfare Oerterp leende haar slagwerkinstrumenten uit aan het FSO en werd vervolgens uitgenodigd voor het dubbelconcert. De fanfare, onder leiding van Koop Schokker, viert binnenkort haar zestigjarig, uitgestelde, jubileum. Hiervoor heeft de dirigent een speciaal muziekstuk gecomponeerd. Entree: 6 euro; in voorverkoop bij De Wier 5 euro.

Bluesgigant Guy Davis op Muziekpodium

Bakkeveen Muziekpodium Bakkeveen organiseert op vrijdag 6 mei (20.30 uur) in samenwerking met Optisport Dúndelle een concert van de Amerikaanse bluesgigant Guy Davis. Davis is acteur, muziekdocent, producer, componist en arrangeur, maar sinds zijn debuut-cd in 1995 vooral rondtrekkend muzikant. Na zijn zomertoer in 2014 door Oekraïne trok het volk de standbeelden van Lenin van hun sokkel. In een kindertehuis in Groenland speelde hij voor de koninklijke familie van Denemarken. In Dúndelle kan nu ook genoten worden van zijn rafelige vocalen, zijn klasse op gitaar, banjo en mondharmonica en zijn talent als singer-songwriter. Entree: 20 euro. Reserveren via muziekpodiumbakkeveen.nl

Gurbe Douwstra bij Soos 55+

Beetsterzwaag Met zijn programma ‘Op ’n Paad’ is Gurbe Douwstra op dinsdag 10 mei (14.00 uur) te gast bij Soos 55+. De middag wordt gehouden in De Buor- skip. Gratis entree en iedereen is welkom.

Exposure

Gorredijk De eindexamenexpositie werd lang uitgesteld. Vorig jaar april studeerde Wietske Rypkema af aan de Kunstacademie Friesland. Samen met andere afgestudeerden exposeert ze nu onder de titel ‘Exposure’ haar werk van 30 april tot en met 10 mei (11.00-16.00 uur) in de Kunstacademie in Leeuwarden.

Hoe leg je een kunstverzameling aan?

Heerenveen Galerie Autrevue (Woudsterweg 4) organiseert op zaterdag 7 mei (16.00 uur) een lezing door art-consultant Froukje Sikkema. Ze vertelt hoe je een kunstverzameling aanlegt en met welke zaken je rekening moet houden. Kunst verzamelen is interessant nu geld op de bank geen voordeel oplevert. Sikkema neemt beginners bij de hand in de kunstwereld. Na afloop doet galerie-eigenaar Randolph Algera een aantrekkelijk aanbod. Entree: 10 euro. Aanmelden noodzakelijk via autrevue.nl

Groenmarkt

Beetsterzwaag Groei&Bloei Drachten organiseert in samenwerking met de Tropische Kas op zaterdag 7 mei (10.00-16.00 uur) haar jaarlijkse groenmarkt. Planten, zaden, bollen, knollen en andere tuinproducten worden verkocht door leden van Groei&Bloei en vrijwilligers van de Tropische Kas.