Femke Brouwer las voor uit 'Lampje'.
Femke Brouwer las voor uit 'Lampje'.

Femke Brouwer voorleeskampioen van Opsterland

Algemeen

GORREDIJK Femke Brouwer van obs De Oanrin in Bakkeveen is voorleeskampioen van Opsterland. Met zeven andere schoolkampioenen ging ze dinsdag 12 april in de bibliotheek van Gorredijk de strijd aan. Voor zo’n veertig toeschouwers las Femke een fragment voor uit het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap.

Volgens de jury las ze in een goed tempo voor, maakte goed gebruik van haar stem en voerde daarmee het publiek mee in het verhaal. Daarbij had ze een mooi afgerond fragment gekozen om voor te lezen, wat nieuwsgierig maakte naar het vervolg van het boek. Femke mag Opsterland vertegenwoordigen tijdens het provinciaal kampioenschap op 10 mei in De Skâns te Gorredijk.

Alle deelnemers lazen een fragment uit een door hen zelf uitgekozen boek voor en werden daarop beoordeeld door de jury bestaande uit wethouder Libbe de Vries, schoolleider Annet de Wolf en domeinspecialist jeugd en onderwijs van bibliotheek Drachten Anneke de Jong. De jury had het moeilijk, alle kandidaten lazen uitstekend voor. Er kan er echter maar één kampioen worden en na diep beraad kwam de jury met de uitslag. 

Alle deelnemers ontvingen een presentje voor deelname aan de voorleeswedstrijd. Voor de winnaar was er een boekenbon, een paar speciale voorleeskampioensokken en uiteraard een oorkonde.